Семейство

7 генерални правила, които всяка жена трябва да следва

Как да сме в мир със себе си?

15.09.2020г. / 10 17ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Всяка жена трябва да се чувства специална. Но понякога животът ни кара да се чувстваме непълноценни, несигурни в красотата и в уменията си. Губим посоката си, лутаме се и търсим себе си, преминавайки като сенки през и без това краткия си живот.

За да се чувствате добре, дори в трудните моменти, а и за да държите женското си самочувствие на висота, следвайте тези 7 прости правила и ще се почувствате далеч по-уверени!

Усмихвайте се

Няма по-просто нещо от усмивката. Дори когато душата ни не се усмихва вътрешно, усмивката на лицето дава команда на мозъка да започне да отделя хормони на щастието. Много по-лесно се понасят трудностите с усмивка на лицето.

В крайна сметка, животът винаги е по-лесен, когато някой ти се усмихне насреща в мрачен ден!

Не се сравнявайте с другите

Страшно много хора го правят – сравняват се с останалите, състезават се и това неминуемо води до негативни мисли, лоша самооценка и страдащо самочувствие. 

Някои смятат, че съревнованието е полезно, защото така се самоусъвършенстваме. Истината е, че всеки трябва да е щастлив от това, което е. Когато спрете да се сравнявате с другите ще осъзнаете колко качества всъщност имате!

Не се интересувайте от мнението на другите

Данък „обществено мнение“ е един от най-тежките, плащани от мнозина. Когато прекалено много мислиш за това как ще те приемат другите, какво трябва да кажеш, за да бъдеш одобрен, как трябва да си облечен, за да си харесван, много лесно губиш себе си.

Времето лекува

 Снимка: iStock

Знайте, че всяка болка отшумява, независимо дали е физическа или емоционална. Времето е най-мощното лекарство, което кара лошите спомени и преживявания да избледняват. Накрая остава само усещането, че сме преживели нещо неприятно, но подробностите си спомняме със затруднение.

Научете се да цените времето и лековитата му сила.

Само вие имате контрол над щастието си

Колкото и да сме свикнали да мислим, че щастието зависи от хората около нас, работата ни, парите ни, здравето ни, всъщност ние сме тези, от които зависи радостта от живота.

Когато осъзнаем, че е нужно много малко, за да сме щастливи ще разберем, че всичко останало губи смисъл и че единствено ние сме способни да си създадем положителна нагласа към живота. 

Помирете се с миналото си

Не правете грешката да потъвате в миналото и да позволявате то да контролира настоящето. Помирете се с него, както се сбогувате с близък, който си е отишъл от този свят. Миналите грешки, миналите думи, разочарования и взаимоотношения нямат значение. Важен е моментът тук и сега.

Просто продължете напред!

Не мислете чак толкова

Колкото повече размишляваме над нещо, толкова по-трудно, безнадеждно или непреодолимо изглежда то. Доверете се на инстинктите си. Бъдете спонтанни! Пък и никой не е казал, че трябва да имате всички отговори. Понякога човек не знае какво да прави и не трябва да ви е срам да го признаете!

Коментирай