Семейство

Забавна математика за деца

Ученето трябва да бъде увлекателно за децата

24.08.2015г. / 16 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Любовта и интереса към математиката е предизвикателство за родители и деца. Въпреки подготовката в предучилищната група, много бъдещи първолаци не само, че не могат да пресмятат елементарни задачи, но категорично не харесват науката.

Страхът от задачите и липсата на интерес, могат да попречат на успешния старт в училище. Как да направим математиката забавна? Вижте няколко съвета.

Направете математика забавна игра 

Математиката може да бъде забавна игра по много начини. Има онлайн игри, приложения, сайтове разработени за детски обучения, които представят науката като интересна материя.

Насърчавайте децата да играят настолни игри, които включват елементарни или по-сложни изчисления. Купете специална дървена дъска с шарени тебешири, на която малките да се учат да изписват цифрите и да пресмятат задачи. 


Интегрирайте математиката в забавни дейности 

Математиката е навсякъде край нас. Номерата на улиците, колите, превозните средства и т,н. Когато пътувате, готвите с децата, играете на игри, спортувате заедно и т.н. имате много забавни варианти, чрез които да включите математиката във вашето ежедневие, без тя да е трудна и досадна за децата.  

Свързани статии

Купете книжки

Децата развиват любовта към четенето и смятането от малки. Добавете към вашата колекция от детски книги и такива, които са насочени към първи стъпки в математиката. Цветните илюстрации, точният подход от ваша страна, ще направят процеса вълнуващ за малките.

Направете математика забавно състезание

Ако ви предстои рожден ден, децата очакват свои приятелчета на гости или вечер, когато цялото семейство сте заедно, организирайте си забавни и интересни игри, в които да включите математиката. Нека има въпроси, отговори, решаване на задачи, може да се разделите и на отбори. Не забравяйте и за малките поощрителни награди. 

Забавното учене, винаги дава положителни резултати!

Снимка: istock

Коментирай