Семейство

Кое му е хубавото на това да живееш сам?

Погледнете го от положителната страна!

24.11.2015г. / 15 53ч.
Илияна Николова
Снимка: iStock

Снимка: iStock

Много хора се чувстват зле от това, че живеят сами. Най-често това се дължи на факта, че смесваме понятията „сам“ и „самотен“. Това е много вредно, защото нагнетява излишна тъга и снижава самочувствието и усещането за щастие.

Да живееш сам е нещо много приятно и хубаво, стига да го погледнеш откъм позитивната му страна! Ако не можете да се досетите сами защо е добре да се радвате, че живеете единствено със себе си, ние ще ви помогнем!

Да живееш сам е хубаво, защото:

Няма с кого да спорите

Ако вкъщи се подвизава друг човек, неминуемо в даден момент ще възникне спор или кавга. Така сме устроени ние, хората. Просто всеки е свикнал да прави нещата по свой начин и начинът на другия често се счита за грешен.

Когато сте сами няма с кого да се карате. Ако се чуете с роднини по телефона или им отидете на гости, в повечето случаи срещите и разговорите ви ще минават добре, защото няма да има нагнетено напрежение от ежедневните битовизми.

Представете си как бихте се чувствали, ако сте всеки ден с някого – една безкрайна поредица от забележки, спорчета и спорове, ангажимент за вечеря и още куп други обвързаности!

Никой няма да ви яде от храната

Точно така – всичко е за вас! Можете да се угощавате колкото си искате!

Това отчасти е в кръга на шегата, но и не само. Като се замислите, доста е досадно да си купите нещо вкусно и някой да ви го изяде, докато сте на работа. Да не говорим, ако е нещо шоколадово!

Можете да си ходите облечени както си искате

Няма да се притеснявате, че има друг човек вкъщи. Можете да се облечете като повлекана и никой няма да знае това! Ако пък искате можете да си ходите напълно гола – отново никой няма да знае за това, защото вие царувате в собственото си царство! Страхотно!

Можете да сте в ужасен вид

Потни, с мръсна коса, чорлави и без грим – няма никакво значение. Вкъщи сте си и никой не може да промени това! Когато сте сами можете да си починете от цялата тази суета, която ви наляга, когато сте навън или на работа и трябва да изглеждате добре.

Поне вкъщи можете да изглеждате като абсолютен клошар без да ви пука! Представете си, ако имахте гадже вкъщи, което да се мотае наоколо – заради него вероятно щеше да се налага да се привеждате в приличен вид. Ужас!

Свързани статии

Можете да спите където и когато си поискате

Ако живеехте с приятеля си спането на дивана щеше да се тълкува като акт на обида или пренебрегване. Понякога просто ви се спи на дивана и когато сте сами можете да си го позволите без някой да ви се сърди! Супер, а?

Ще се научите как да се грижите за себе си

В крайна сметка, да живееш сам не е никак зле и поради тази причина. Свикваш да се грижиш сам за себе си, разчиташ на себе си, мислиш за много неща, научаваш се да предвиждаш и структурираш ангажиментите си.

Човек се учи и на организираност на дома. Ще се научите да готвите, което също си е плюс.

Изобщо, да разполагаш със свободата си е много хубаво, а когато разполагаш и със свое собствено царство – още по-хубаво!

Снимки: iStock

Коментирай
8 rate up comment 2 rate down comment
Една ( преди 8 години )
Всичко това го можеш и когато си обвързан! Е, ако имаш и деца, това със спането ще е малко по-трудно :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време