Семейство

Любовни клишета, които са истина

Любовта е сляпа

27.01.2016г. / 15 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

„Всичко се случва с причина“.... „По-добре да си обичал и да си загубил, отколкото никога да не си обичал.“.... Всички сме чували тези думи за любовта и смятаме, че са тотални клишета. Истината е, че голяма част от тях се оказват абсолютна истина, но понякога ни отнема повече време, за да го разберем. Кои са останалите клиширани думи за любовта? Вижте някои от тях.

Оженете се/ омъжете се за най-добрия ви приятел.

Едни от най-успешните бракове са тези, в които съпрузите се чувстват един друг като най-добри приятели. Сродната душа е най-добрият приятел. За да бъде бракът ви изпълнен с любов, да преминавате заедно с половинката си през приключенията на живота, през трудните моменти и новите преживявания, трябва да чувствате него или нея най-напред като свой най-добър приятел.

В любовта трябва да намерите не някого, с когото да живеете, а някого, без когото не можете да живеете.

Самата истина! В брака човек трябва да се свързва с партньор, който наистина е пленил сърцето му, а не да бъде във взаимоотношения, само защото изпитва страх от самотата. Любовта идва, когато не я очаквате.

Най-добрите любови идват точно в онзи момент, в който не ги очакваме. Това е така, защото когато спрем да се вкопчваме в идеята да бъдем във връзка, ние имаме точни и ясни критерии за това какво желаем в любовта, а не търсим просто някого, с когото да изместим самотата.

Също така, за да бъде човек щастлив в една връзка, най-напред трябва да се научи да намира щастието, когато няма половинка до себе си. Тогава онази, неочакваната любов се появява.

Любовта е сляпа

Научно доказано е, че когато човек се влюби, в тялото му се случват промени, които могат да бъдат сравнени с прием на наркотици. Любовта създава химическа реакция в мозъка, която един вид ни освобождава от реалността.

За влюбения всичко е перфектно, половинката няма никакви недостатъци. След няколко седмици на любовно опиянение, започваме да виждаме нещата около себе си и истинските им лица.

Влюбен/а ли съм?

Ако си задавате въпроса дали сте влюбени или дали обичате половинката си, значи е малко вероятно да е така. Когато любовта ви завладее изцяло, вие ще разберете и последното нещо, което ще се питате е това дали изпитвате истински чувства.

Нещо повече – в моментите, в които сте сами със себе си, ще се усмихвате глупаво и единственото, което ще минава през главата ви е „Обичам го/я“.

Свързани статии

Когато има елемент на съмнение и други въпроси вълнуват съзнанието ви, вероятно това не е вашата любов и връзка.

Разстоянието не убива истинската любов

Може би някои от вас биха казали, че „далеч от очите, далеч от сърцето“ е клишето, което е истина, когато говорим за любов. Нима разстоянията не са мерило за истинските чувства към половинката ни? Нима тогава любовта и копнежът не са по-големи?

Снимки: istock

Коментирай
Свободно време