Семейство

Хороскоп за годината на Червената огнена маймуна (част трета)

Успехи за Маймуната

10.02.2016г. / 16 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

В третата част на китайския зодиак споделяме годишните прогнози за Маймуната, Петела, Кучето и Глигана.

Маймуна (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028, 2040)

Край, отвърза се въженцето! Няма кой да спре Маймуната в собствената й година да се развихри така, както си знае. Тя е в състояние да обърне света „с хастара на вън“, при това без изобщо да се замисли или да се затрудни.

Маймуната е най-големия почитател на хаоса и безредието, макар че трудно се справя именно с такива ситуации, защото след като ги е предизвикала се чувства съвършено беззащитна. Но пък след като чака 12 години настъпването на собствената си година, то тя е готова да се развихри с много талант и въображение, да се включи във всякакви авантюри, да заложи на артистичността си и при всички случаи да попадне „под светлината на прожекторите“.

На всякъде – у дома, на работното място, Маймуната ще грее като слънце, но е много вероятно в някакъв момент (около средата на годината) да загуби реална представа за собствените си възможности и позиции. Светът е пълен с толкова пленителни изненади и вълнуващи емоции, така че – кога, ако не сега!

Личният живот също ще е неизчерпаем извор на преживявания. За съжаление обаче Маймуната трябва да знае, че спонтанните контакти, вихрените флиртове може да навредят сериозно на съществуващите отношения. Макар че тя е склонна да възприема поведението си като проверка за чувствата на партньора.

И ако той/тя издържи, значи обича Маймуната си такава, каквато е, т. е. любовта им е вечна. Ако пък обърне гръб и си тръгне, то Маймуната няма да се впечатли особено – тя е майсторка-кокетка и никога не остава без внимание и почитатели.

Снимка: istock

Петел (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029, 2041)

Като се знае колко Петелът си е самодостатъчен и колко Маймуната е самовлюбена, то представяте ли си как ще се чувства Петелът в годината на Маймуната? Ще се чувства просто прекрасно, особено ако действат в партньорство.

Маймуната одобрява както честолюбивите замисли, така и лидерските качества на Петела и безусловно ще му помага. Петелът през цялата година ще преодолява затрудненията напук на враговете и конкурентите си. Той едва ли не в последния момент ще „изважда някакъв коз от ръкава си“ и ще печели.

В резултат може да стане до такава степен самоуверен, че да стигне до етап на самонадеяност и да допусне поредица от грешки, които на всичкото отгоре не само няма да си признае, ами от гордост няма да се захване и да ги оправя. Ще заложи на... своята си година, когато всичко ще му се случва по-лесно.

В личен план Петелът ще има с какво да запомни маймунската година. Ще е изпълнена с бурни романтични емоции, с много обожатели, предложения, съмнения, а нищо чудно и със звън на сватбени камбани.

За семейните Петли перспективата е в рамките на обикновеното – спокоен живот в тиха обстановка с любимите хора. Изненадите, при това приятни, ще са свързани предимно с децата и внуците.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати