Семейство

Очаквайте скоро новата серия с хиалуронова киселина на REFAN

Забавете стареенето на кожата

01.07.2016г. / 11 12ч.
Михаела Лазарова
Снимка: REFAN

Снимка: REFAN

Напоследък все повече хора се питат как хем да бъдат в крак с времето, хем да заличават следите, които то неминуемо оставя по лицето и кожата. Добрата новина е, че иноваторите на REFAN намериха отговор на този въпрос, като създадоха нова козметична серия с дневен и нощен крем за лице с хиалуронова киселина, която скоро ще бъде на козметичния пазар.

Хиалуроновата киселина е естествена съставка на кожата и има изключителната способност да задържа вода близо хиляда пъти повече от собственото си тегло. Но за да проникне в кожата, трябва молекулата да е достатъчно малка.

В продуктите на Рефан се използва хиалуронова киселина с разклонена верига, която поради структурата си има висока водопоглъщаща способност, подобна на високомолекулната хиалуронова киселина, но много по-стабилна на ензимна деградация и с по-лесно проникване в кожата.

Хиалуроновата киселина с разклонена верига е добре позната като филър за кожата. Дерматолозите я инжектират директно в кожата, за да запълнят бръчките физически отвътре. Много от потребителите не желаят толкова агресивно въздействие. Затова те търсят козметични продукти с подобно действие.

„Протеинът на младостта“ – колагенът, от гръцки – Colla – лепило и gennao – раждане, затова често го наричат лепило за тялото. Това е една уникална съставка, която интензивно овлажнява епидермиса, изглажда кожата и има дълготраен антистареещ ефект.

Колагенът забавя образуването на нови бръчки, той прониква свободно в слоевете на епидермиса, това повишава твърдостта и еластичността на кожата. Той е отличен овлажнител и придава на кожата усещане за мекота.

Колагенът е основна съставка на кожата, отговорна за стегнатия и младежки вид. Хиалуроновата киселина и колагенът са важни компоненти на съединителната тъкан, които изпълват пространството между клетките на кожата.

Младата кожа съдържа много хиалуронова киселина, но с напредване на възрастта тя намалява значително, което води до загуба на еластичност и поява на признаците на стареене. С настъпване на стареенето се наблюдава ускоряване на процесите на деградация и на колагена, което обуславя отпускането на кожата и появата на бръчки.

Много от факторите на околната среда, като UV лъчите, пушенето, хлорираната вода, свободните радикали и възпалителните процеси, активират колагеназите. Това са ензими, отговорни за деградацията на колагена. Комбинацията между хиалуронова киселина и колаген в серията с хиалуронова киселина подобрява еластичността на кожата и намалява фините линии.

Дневният и нощният крем за лице с хиалуронова киселина се абсорбират бързо и лесно, хидратират кожата, правейки я по-мека, по-гладка и по-еластична. За постигане на оптимален ефект за защита от преждевременното стареене се препоръчва използването на комбинация от дневен и нощен крем за лице с хиалуронова киселина.

Продуктите от тази серия, които скоро ще бъдат на козметичния пазар, са насочени към жените, които избират само висококачествени и луксозни козметични продукти за грижа против стареене на кожата.

Коментирай
Здраве и красота