Семейство

Когато болестите ни учат на щастие

Не забравяйте да бъдете щастливи

29.07.2016г. / 17 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко странно е, че започваме да оценяваме всички богатства в живота си и щастието, едва когато болестите ни настигнат. Опасността от това, че можем да се разделим с живота, изостря вниманието ни докрай. Това е шамарът на съдбата, която сякаш ни казва „Сега е моментът да оцениш това, което имаш.“.

В следващите редове ще видите откровенията на една млада жена, която се сблъсква с уроците на съдбата. Нейното име е Amy Oestreicher. Тя преминава през шест-месечна кома, има тежък проблем с храносмилателната система, която в даден момент отказва да функционира и 27 операции. Казва, че след всяка е научила по някой позитивен урок за живота.

Споделяме някои от тях.

Животът има много препятствия, много предизвикателства, много благословии, както и много триумфи – но имате само едно тяло. Ако искате да се насладите на доброто, вие също трябва да издържите и на лошото.

Емоциите са силно объркващи. Емоциите са наистина стрели в живота ви. Чуйте ги. Разгадайте ги, те ще ви насочат в посоката, в която трябва да тръгнете.

Докато дъхът преминава през вас, вие сте живи, така че се събудете. Плиснете леденостудена вода в лицето си, изкрещете със силата на дробовете и си напомнете, че може никога да не изпитате този момент отново. Наистина ли искате да го пропуснете?

Тялото се нуждае от всеки вид храна – пълнозърнести храни, малко глезене, и ежедневно открит диалог сами със себе си, за да се уверите, че получавате това, от което се нуждаете.

Смейте се – дори и в най-трудни обстоятелства. Животът е изпълнен с толкова радост, с колкото решите да го напълните.

Обградете се с хора, които обичате, защото те имат силата да възпламеняват.

Преобразуването на „Защо аз?“ в „Защо не?“ има силата да промени вашата гледна точка и да отвори пред вас нови възможности.

Децата са най-добрите учители на тема „безстрашие“, „откритост“ и „присъствие“. Потопете се в техните уроци винаги, когато можете.

Всяко несъвършенство и чудатост на тялото ви е красиво и уникално за вас. След моите операции обичам да мисля за себе си като за красива мозайка – пропукана, но различна и все още красива.

Останете верни на себе си, следвайте страстта си, и това ще бъде вашият компас обратно към себе си, когато сте загубили пътя си.

Креативността е повече от изкуство и занаят. Креативността е желанието да гледаш на света по различен начин – за да видиш света наново. Вижте света с малко креативност и веднага ще забележите благословиите в живота си, без значение от обстоятелствата.

Свързани статии

Ако се чувствате сами, не забравяйте, че вие винаги ще принадлежите на Вселената. Имате клетки и молекули в тялото си, точно както има клетки и молекули във всяко дърво, куче или човек.

Тъй като вие сте част от нещо по-голямо, всичко, което правите има смисъл. Всяка дума, стъпка, мислене, действие или чувство, засяга някой друг – дори ако не можете да го забележите веднага. Продължавайте да живеете най-добрия си живот, дори когато изглежда, че няма път, защото това е от значение.

Снимки: istock

Коментирай
Свободно време