Семейство

Как да спечелите свекървата на своя страна?

Свалете картите на масата!

07.08.2016г. / 09 15ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Майката на вашия любим – вашата бъдеща свекърва, може да бъде едновременно враг и пречка, заплаха и старшина, и накрая да ви обяви война.

Не и ако я спечелите на своя страна. Свекървата не е чак такова страшилище, ако подходите към нея по подходящия начин.

Кои са важните неща, за които трябва да поговорите с нея преди да вземете съдбоносно решение за следваща стъпка в живота ви като двойка? Какво е добре да ѝ кажете, за да сте наясно с правилата на играта от самото начало?

„Има ли нещо, което трябва да знам?“

Майките познават децата си най-добре. Ако имате някакви съмнения относно вашия любим, поговорете с майка му. Разберете от нея как е добре да подхождате в трудни ситуации, ако още не сте го разбрали.

Поискайте нейния съвет. Покажете ѝ, че нейното мнение е важно за вас. Но още ѝ покажете, че не трябва да го натрапва прекалено много.

„Как да му угодя в кухнята?“

Любовта на мъжете минава през стомаха и това е известно на всички. Ето защо е добре да знаете какво обича най-много вашата силна половинка. Няма мъж, който да си няма любимо мамино ястие. Попитайте майка му как точно приготвя любимото му лакомство, за да го глезите от време на време с него.

„Знаеш, че не искам да те изтласкам от живота му!“

Това е важно изречение и е необходимо да го кажете на свекърва си. Мъжките майки се страхуват най-много от това да не изгубят скъпоценните си синове. Затова и много снахи са приемани като заплахи, критикувани са и са провокирани да заемат отбранителна позиция.

За да не сте в това положение, дайте на свекърва си да разбере, че нямате намерение да я изтласквате от живота на мъжа си, напротив – искате тя да заема специално място в общия ви живот.

 

„Ще говорим за деца, когато сме готови!“

Кажете ѝ съвсем честно, че трябва да престане да ви намеква пряко и косвено, че иска да става баба и че е време да я дарите с внуци колкото се може по-скоро. Много често свекървите обичат да правят такива намеци, които не само не са уместни в много случаи, но действат и много потискащо.

„Ти винаги ще си останеш неговата майка!“

Ако завършите разговора с това изречение, няма да имате цена в очите на свекърва си!

Снимки: iStock

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати