Семейство

Как „Обичам те“ се променя във връзката?

Остава завинаги или изчезва

05.10.2016г. / 18 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка любовна връзка има своите върхове и спадове. „Обичам те“ е нещо, което всеки от нас очаква да чуе, но с онази истинска сила, която никога няма да угасне. Как еволюират тези думи във връзката? Вижте в следващите редове.

„Обичам те“ 3-6месец

Връзката ви е в началото си, но вие се чувствате на седмото небе. Между вас има електрическо сексуално привличане и химия. Когато казвате един на друг „Обичам те!“, тогава това означава: Всичко върви толкова добре, искаме и нека направим една крачка напред във взаимоотношенията си, защото не можем един без друг.

„Обичам те“ 1 година

Изминала е една година от вашата връзка, но все още сте луди един по друг. Всеки ден откривате нови странности и интересни неща за любимия човек. Експериментирате повече в спалнята, доверието между вас се е засилило. Казвайки си най-силните любовни думи, вие мислите в една посока, посоката на бъдещето. Някои от вас дори започват да мечтаят за Менделсоновия марш.

„Обичам те“ 1-2 години

Към втората година от връзката партньорите вече са се научили да правят компромиси един на друг или поне в повечето случаи. Палавите закачки все още са ви интересни, а прошепването на нещо мило като „Обичам те“ в ухото на половинката ви кара да забравите за всичко.

Доверието между вас е много по-голямо, може да споделяте, но и да се доверите напълно в спалнята. „Обичам те“ се променя, придобива по-голяма важност.

„Обичам те“ 2-3 години

Конфликтите са част от всяка връзка. Ако не са много чести и се разрешават с подходящия тон, те биха могли да заздравят връзката или поне да я подложат на един вид тест. „Обичам те“ вече е по-мъдро.

Освен компромисите, партньорите вече знаят, че грешките във взаимоотношенията с любимия са тези, от които се учат и взимайки поука, се опитват да създадат по-голямо разбиране в отношенията.

„Обичам те“ 3-5 години

На теория е напълно възможно цели пет години връзката ви да е била безпроблемна, щастлива и да се чувствате така, сякаш вчера сте срещнали половинката си. На практика вероятно ще сте преминали през много трудни моменти, може би една кратка раздяла, а вероятно кризата във вашата връзка сега е настъпила.

Милите думи „обичам те“ отново ще се чуват помежду ви, но действията ще говорят повече за тяхната сила. Вие и любимият човек ще се научите да проявявате по-често постоянство в отговорностите един към друг, трудностите ще трябва да бъдат преодолени със силата на добрата комуникация.

Сега разговорите помежду ви са по-важни от всякога. Изслушването, разбирането и подкрепата един към друг ще показват голямото „Обичам те“.

Свързани статии

„Обичам те“ 5+ години

Някои двойки вече са създали семейство, преминали са през силния пламък на любовта или тепърва ще предприемат по-сериозна стъпка във взаимоотношенията си. След толкова години „Обичам те“ означава „Благодаря ти, направихме го“.

Силата на думите вече е благодарност, истинска обич, възхищение, усещане за едно цяло, усещане, че сме намерили това, което цял живот сме търсили.

Снимки: istock

Коментирай
Свободно време