Семейство

Отвара от 4 билки понижава кръвното налягане

Вълшебно питие срещу високо кръвно

06.01.2017г. / 13 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Високото кръвно налягане е един от бичовете на съвремието. Хиляди хора по света страдат от хипертония и много умират от усложненията от нея. Неправилното лечение на високото кръвно налягане както и недобрият му контрол могат да предизвикат сърдечносъдови инциденти.

Често високото кръвно налягане е следствие от различни други заболявания, освен ако не е така наречената есенциална хипертония, причините за която все още не са напълно изяснени.

Хипертонията може да възникне вследствие на диабет, бъбречни заболявания, метаболитен синдром, стрес, злоупотреба с алкохол, тютюнопушене, липса на движение, фамилна обремененост, възраст, липса на витамин D, злоупотреба със сол в храната, бедна на калий диета и други.

Освен с традиционното медикаментозно лечение, което кардиологът ви ще ви изпише, ако страдате от високо кръвно налягане, можете да си помогнете и с билкова отвара, полезна при този проблем.

Тя съдържа няколко билки, които имат облекчаващо за сърдечносъдовата система действие, както и понижаващо кръвното налягане свойство.

Ето и съставките:

  • 1 част отвара от имел
  • 1 част отвара от глог
  • 2 части отвара от липов цвят
  • 2 части отвара от бял равнец

Предварително се сваряват различните отвари. След това се смесват в един общ коктейл според зададените пропорции.

Проучвания показват, че тези билки имат много полезни действия освен намаляването на кръвното налягане.

Свързани статии

Глогът например съдържа много голямо количество антиоксиданти, които имат съдоразширяващ ефект и подобряват кръвообращението.

Имелът облекчава тревожността, подобрява съня, намалява риска от рак и диабет и има болкоуспокояващ ефект при артрит.

Липовият цвят също подобрява кръвообращението, предотвратява прекомерното сгъстяване на кръвта и образуването на съсиреци.

Белият равнец намалява високото кръвно налягане, предпазва от рак, възпалителни процеси в тялото и в комбинация с останалите билки има цялостно благотворно действие.

Коментирай
Свободно време