Семейство

Холивудски знаменитости с пластични корекции

Пластичната хирургия има вековна история

22.01.2017г. / 13 14ч.
Михаела Лазарова
Бритни Спиърс. Снимка: Reuters

Бритни Спиърс. Снимка: Reuters

 

Пластичната хирургия е медицинска практика, която се прилага за подобряване на естетическите функции на тялото или възстановяване на части от него. Нейната история датира от хилядолетия.

В древен Рим пластичната хирургия била средство за отстраняване на белези, особено на тези по гърба, които се считали за срамни.

Нововъведения в пластичната хирургия биват направени по време на Втората световна война. Тъй като броят на ранени хора бил огромен, хирурзите били принудени да импровизират. Това е довело до иновации и развитие на оперативни техники.

Първото уголемяване на гърди се извършва в съвременна Германия, а първата корекция на нос в Древна Индия през 600 г. пр. н. е.

Модерната техника за липосукция е разработена през 1977 година във Франция.

Свързани статии

Ринопластиката и уголемяването на бюста са двете най-извършвани корекции в целия свят.

Италианският хирург Гаспаре Талиякоци, живял през 15-ти век, се счита за бащата на съвременната пластична хирургия.

В наши дни голяма част от пластичните интервенции се приемат като рутинна процедура. Не са малко холивудските знаменитости, които са направили минимални или драстични корекции по себе си.

Повече вижте в галерията ни.

Коментирай
1 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
1 rate up comment 3 rate down comment
Франкенщайн ( преди 7 години )
Аз бях едър, силен, съвършен, но без жена. Жените се страхуваха от мен.Холивуд ме представи като ***, защото знае, че неговите хора не четат и не се интересуват кое е истината.Сега е обратното. Докторите правят франкенщайнки и ние мъжете ги ползваме временно, после ги прокуждаме. Вземаме си нова от конвейра.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар