Семейство

Mariza: Добре дошли в моя свят

Певицата плени за пореден път българската публика

25.03.2017г. / 11 56ч.
Михаела Лазарова
Mariza. Снимка: facebook

Mariza. Снимка: facebook

Фадо – музика за вярата, любовта, морето, щастието, радостта... Музика, която трябва да се усети със сърцето, а всички, които през изминалата вечер успяха да присъстват на концерта на кралицата на фадото Mariza, са усетили тази магия.

Португалската певица започна своето световно турне именно от София. Зала 1 на НДК събра почитатели на музиката й по-голяма част, от които, дори успяха да докоснат своята любимка. Облечена в невероятен тоалет, на фона на само няколко прожектора, кадри от Лисабон, трима музиканти акомпаниращи ѝ на китара, Mariza каза „Добър вечер“ за втори път на българската публика.

Сред песните, които изпълни с много страст, бяха „Rosa Branca“, „Meu fado“, „Alma“ и други от последния ѝ албум „Mundo“, който ще представи на световното си турне.

Mariza сподели любопитни и малко известни факти за живота си. Разказа колко е важна любовта за нея и как преди е правела над 100 концерта на година, но сега иска да даде повече време и любов на семейството си.

Тя се ражда в Мапуто – Мозамбик, от смесен брак между африканка и португалец, но израства в красива Португалия. Едва 5-годишна започва да пее фадо. Години по-късно, когато е на 26, издава и своя първи албум „Fado Em Mim“. Уникален талант, невероятна сила на гласа и чувство в изпълнението. Mariza е смятана за наследничката на забележителната Амалия Родригеш.

Невъзможно е да отидеш на неин концерт и да не останеш запленен от фадо и изпълнителката Mariza. Изминалата вечер показа за пореден път колко силна и важна е за нея връзката ѝ с публиката. Именно това прави представянията й толкова успешни и очаквани да се повторят.

Българските ѝ почитатели пяха заедно с нея, танцуваха, смяха се и поднесоха своите почитания.

Екзотичната португалка е пяла на едни от най-големите музикални сцени, като парижката Olympia, Frankfurt Opera, London Royal Hall, Amsterdam Le Carre, операта в Сидни и много други. Носителка е на редица престижни отличия, сред които „Best Artist“ at Songline music awards, наградата на Executiva Magazine за една от 20-те най-влиятелни жени и други.

Концертът на Mariza се организира благодарение на „БГ Саунд Стейдж“.

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
Да, залата беше препълнена. Интересно беше, че певицата изпълни песен без микрофон и гласът и се понесе чак до втори балкон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар