Семейство

Благодаря ти, мамо... за всичко!

Нещата, за които трябва да благодарите на майките си още сега

22.05.2017г. / 11 20ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Майките са нашата пътеводна звезда. Те ни дават всичко. От самото начало попиваме от техния опит, от обичта им, от напътствията и посоката, която ни дават в живота.

Трябва да сме благодарни на майките си за всичко това, защото заради тях сме това, което сме.

Обадете се на майка си, кажете ѝ, че я обичате и ѝ кажете благодаря ти, мамо, защото...

... защото си най-големият ми почитател!“

Майките ни винаги ще застанат до нас, с каквото и да се захванем. Те са онези, които ще ни похвалят и ще се зарадват на нашите успехи, а дори и на неуспешни опити. Те ни поощряват в начинанията и ни дават ценни съвети. Някак си всяка майка по интуиция знае кое е най-добро за детето ѝ. Дори никой да не харесва нещата, които правим, мама е винаги там, за да каже: „Браво, моето дете! Гордея се с теб!“ Какво повече му трябва на човек!?

„ ... защото ме караше да предизвикам себе си до краен предел!“

Като малки нашите майки са ни карали да учим, да ходим на спорт, да танцуваме в училищната трупа по танци, да пеем, да се занимаваме с талантите си и да се развиваме. А така ни се играеше навън с децата.

Дори да сте мразели майка си в тези моменти, в които ви е карала да предизвиквате себе си до краен предел, днес ѝ благодарете. Заради нейната взискателност и стремежи вие сте постигнали всичко до този момент.

Научили сте се да цените качествата си. Научили сте се на дисциплина и отговорност, на това да не спирате да опитвате, докато не се получи както трябва. Упоритостта, желанието да се развивате и стремежите да надскочите себе си, за да я зарадвате всъщност са ви тласнали към успехите в живота. Дайте си сметка за тях и благодарете на майка си!

„ ... защото не се страхуваше да плачеш пред мен!“

Майчините сълзи са сърцераздирателни. Те са способни да сломят всяко дете и да го накарат да изпита болката на майка си. Но тези същите майчини сълзи са ви научили да обичате, да слушате, да съчувствате, да проявявате разбиране, да обичате.

Майчините сълзи ни карат да осъзнаем колко дълбоко човек може да сгреши без да си дава сметка. Бъдете благодарни на майка си, ако поне веднъж ви е позволила да видите сълзите ѝ. Те ще са урок по човечност, който ще носите в себе си цял живот.

Свързани статии

„ ... защото пазиш всичките ми тайни!“

Майките са най-близките ни хора, на които можем да кажем всичко, което терзае. Мама винаги дава съвет. Тя може да те наругае, дори да те осъди за постъпките ти, но ще те посъветва как да се справиш.

Майката е пристанът, който пази нашите тайни завинаги. Бъдете благодарни за това, че я има.

„ ... защото ми показа света!“

Дори да не е имала реалната възможност да ви заведе на околосветско пътешествие, майка ви е показала света, разкривайки нейния собствен. Когато пораснем си даваме сметка, че всичко, за което ни е говорила нашата майка, всичко, за което ни е обяснявала и всичко, за което ни е давала примери с възпитанието си, всъщност е светът.

Нашият свят. Светът, който ние ще предадем на нашите деца. Благодаря ти, мамо!

Снимки: iStock

Коментирай
Здраве и красота