Семейство

Знаци, че котката ви е луда по вас

Разкрива ви коремчето си

13.02.2021г. / 17 08ч.
Михаела Лазарова
снимка: pixabay

снимка: pixabay

Котките са невероятни животни. Винаги успяват да постигнат своето, защото напълно владеят човека. Тяхната своенравност понякога ни забавлява. На моменти твърде сдържани към нас, си задаваме въпроса дали нашата котка ни обича наистина.

Казват, че тези животни се привързват към дома, не и към стопанина. Не бихме могли да се съгласим напълно с това твърдение. Вижте 6 сигурни знака, че вашата котка е луда по вас.

Котката ви носи „подаръци“

За всеки стопанин на котка е шокиращ моментът, в който, на пръв поглед това мило създание, му донесе трофей мишка, врабче. Котките са естествени ловци, така че, когато ви носят тези подаръци, те се опитват да ви покажат какво могат да ви „предложат“. Просто го приемете като символ на любов от страна на котката.

Вашето коте си разкрива корема

Подобно на повечето животни, котките не показват коремчетата си. Ако вашата писана легне по гръб и се завърти, така че да си покаже коремчето, това е индикация, че се чувства комфортно с вас.

И не само това, когато котките позволяват да бъдат галени коремчетата им, то е защото се чувстват обичани и защитени от вас, превръщайки се в беззащитни, докато лежат по гръб. Котките са горди животни, така че ако направят това за вас, значи наистина ви обичат.

Месене

Това е една от най-големите прояви на любов от котка към стопанин. Котките се научават от бебета да показват по този начин (движения с предните лапи, наподобяващи месене на тесто) обичта си, още докато са били кърмени. Ще забележите също, че понякога котката може да меси и ваши дрехи, спално бельо, които са поели миризмата ви.

Тя ви гледа право в очите

Котките имат склонност да осъществяват контакт с онези, които познават добре и са развили доверие към тях. Затова, ако вашата котка ви гледа в очите и задържа погледа си, мигайки бавно, особено докато ѝ говорите, това е нейната версия на целувка. Сега е ваш ред да й отвърнете с бавно мигане.

Когато ви види изправя опашката си

Опашката наистина може да бъде невероятен барометър за това как вашата котка се чувства около вас. Котките изразяват щастие и топли чувства, като изправят опашките си, понякога леко повдигат задните си части. Това прилича много на танц на една щастлива котка, която е луда по стопаните си.

Свързани статии

Леко ви ухапва

Близване, последвано от леко ухапване по ръката и отново близване. За вас може да е леко болезнено и непонятно защо ви се случва, но за вашата котка това е начин да покаже любовта си. Тези любовни ухапвания се наблюдават и между котките. Дали пък вашата не ви приема за по-голяма такава?

снимка: pixabay

Коментирай
Здраве и красота
Свободно време