Семейство

С какво трябва да се разделим преди следващия рожден ден?

Оставете гнева в миналото

07.04.2020г. / 14 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

С наближаването на всеки рожден ден ние правим равносметка на живота си. Поставяме си цели, някои успяваме да осъществим, други не. Сякаш по-рядко успяваме да изхвърлим ненужното от живота си. Ако вашият празник наближава, вижте от какво е добре да се отървете преди него и да започнете начисто.

1. Нека мисълта „Много е късно ...“ да си отиде. Никога не е твърде късно. Планирайте, работете здраво и вярвайте в мечтите си. Забравете за времето.

2. Нека тревогите относно бъдещето си отидат. Буда е казал: „Концентрирайте ума в настоящия момент.“ Контролирайте какво можете и търсете щастливото бъдеще.

3. Нека завистта си отиде. Завистта и ревността са токсични мисли. Не се тровете с тях.

4. Оставете гнева в миналото. Търсете решение за всеки неразрешен гняв. Медитацията работи чудесно.

Какво показват линиите на китките?

5. Кажете „Край!“ на оправданията. Ние всички намираме оправдания за едни или други неща. Оправданията често пречат, затова нека си отидат.

6. Не се страхувайте да изкажете мислите си. Бъдете авантюристични, честни и учтиви. Когато комбинирате тези три неща, няма да имате проблем с това да изкажете мислите си.

7. Освободете се от финансовите тревоги. Всички ние се нуждаем от пари, за да живеем. Ако имате доходи, покрив над главата си и храна – добре се справяте. Не позволявайте на парите да диктуват живота ви.

8. Не давайте шанс на стреса. Стресът в малки количества може да бъде добър за мотивацията ви. Ненужният стрес може да се превърне в хроничен, затова е време да се отървете от него.

15 лични неща, които Фейсбук знае за нас

9. Не се опитвайте да промените хората. Особено тези, които не проявяват интерес и усилия.

10. Нека усещането, че трябва да бъдете някой друг да си отиде. Личната отговорност е част от зрелостта. За съжаление, ние не всички научаваме този урок, рано или късно. Но личната отговорност означава и свобода. Открийте свободата и осъществете вашите планове, не на някой друг.

Свързани статии

11. Не си позволявайте да избягвате проблемите си. Както при отлагането, избягването на проблемите ви не ги решава, задълбочава ги. Това ви оставя неудовлетворени и е трудно да продължите напред.

12. Нека съжалението си отиде. Марлон Брандо е казал: „Съжалението е безполезно“. Пребройте онези хубави неща, които сте постигнали, преживели. А знаете ли, че понякога да не ви се случи нещо, за което съжалявате е голям късмет?

13. Нека празните очаквания за нечия любов си отидат. Всеки заслужава да получава любов. Оставете празните очаквания и не концентрирайте вниманието си върху тези, които не ви оценяват като личности. Те не заслужават любовта ви.

Снимка: pixabay

Коментирай