Семейство

Фрази, които мъжете и жените тълкуват различно

Изразът "Трябва да поговорим."

27.05.2020г. / 10 51ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Колко често се е случвало да комуникирате с партньора и да стигнете до разногласия, само заради една реплика, казана от вас или от него? Често, разбира се! В процес на комуникация понякога забравяме, че двата пола тълкуват една и съща дума по различен начин.

Кои са най-често срещаните различия в тълкуванията?

"Трябва да поговорим."

Той: За мъжете всяка отправена по този начин покана за разговор е знак, че трябва да се реши определен проблем. Ето защо, ако чуят това изречение, за тях означава, че нещо се е объркало, ще се обърка и е повод да станат по-напрегнати. 

Тя: За жените комуникацията означава да се доближат до партньора си и начинът на общуване е много важен за тях. Поканата за разговор не е задължително да има определен проблем, който трябва да се разреши. Понякога може да е нещо приятно, любопитно, което те биха искали да споделят. Отказът на партньора им ще ги накара да се обезпокоят и ще увеличи напрежението във връзката. 

Как флиртуват жените?

"Не ме слушаш."

Той: За господата кратко предоставената информация е по-лесна за запомняне и осмисляне. Въпреки че често те гледат своята партньорка, докато тя им говори, без да променят изражението на лицето си, без да кимат или да дадат друг знак, който показва присъствие в разговора, те наистина слушат. 

Тя: Жените изразяват загрижеността си или някаква друга емоция с изражения на лицето, радостни викове или такива на гняв, несъгласие или съгласие по време на разговора. Господата никога няма да разберат емоционалното поведение на нежния пол и това понякога ги кара да се дразнят.

"Както и да е!"

Попитайте някой мъж и той ще ви каже, че тази фраза го е накарала да има повече проблеми с половинката.  "Кaкто и да е!" обикновено се разглежда по различен начин от мъжете и жените.

Той: За силния пол сигнализира за края на словесна битка или на разгорещена дискусия, в която най-малкото е поставено равенство между двамата. 

Тя: За жените обаче често означава "не мога да се справя с теб и няма да постигнем съгласие, проблемът не е разрешен.“

Сигурни знаци, че той няма да се обвърже с вас

„Това е мъжка работа.“

Той: Когато един мъж сподели това, вероятно е, защото не може да намери правилните думи, за да опише въпросната работа. В повечето случаи се отнася за нещо, което е физически невъзможно да бъде свършено от една жена. 

Тя: Това изречение казано на жена, най-често предизвиква негативни реакции сред представителките на нежния пол. Може да ги нарани, да ги накара да милят, че не са достатъчно способни да се справят с определени задачи, но в зависимост от ситуацията, може да помислят, че любимият им води паралелна връзка и „мъжката работа“ за вършене без тяхно присъствие е любовната му среща. 

Свързани статии

„Нищо!“

Мъжете и жените използват  думата "нищо", като отговор на въпросите "Какво не е наред", "Какво мислиш?", „“Какво ти е?“. За мъжете и жените смисълът на този отговор е много различен.

Той: Господата не премислят толкова дълбоко нещата и ако получите подобен отговор, то е защото може би наистина няма нищо. 

Тя: За жените "нищо" може да означава "нещо" и мъжете трябва да видят това и да се опитат да разберат какво ги притеснява.

Коментирай