Семейство

10 прости, но важни цели в живота

Преследвайте ги, за да сте щастливи

23.09.2017г. / 06 53ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки човек има цели в живота. Някои си поставят твърде високи цели, които не могат да достигнат. Така идва разочарованието, а след него и депресията.

Целите трябва да са простички и да ни карат да се чувстваме добре и щастливи, че сме живи.

Списъкът с цели по-долу е примерен и служи като опорна точка за създаването на собствен подбор от желания и блянове за бъдещето. Той няма претенции за изчерпателност и първостепенна важност.

Важно е само да знаем, че има някои общовалидни цели, които човек трябва да се стреми да изпълни, за да е щастлив и в мир със себе си.

1. Живейте здравословно. Да бъдеш здрав е най-големият дар, който съдбата и животът могат да ви поднесат.

2. Бъдете щастливи. Да се радваш на живота и на малките неща, които ти се случват, е много по-ценно от което и да е богатство на света.

5 неща, които ще ви помогнат да имате по-смислен живот

3. Наслаждавайте се на живота. Радвайте се, че го имате, че съществувате, че дишате. Дори когато нещата не вървят си повтаряйте, че животът е хубав и бъдете благодарни.

4. Не спирайте да развивате интелекта си. Разумът и знанията са дар от природата, който само ние хората сме получили. Не ги приемайте за даденост, а ги развивайте през целия си живот. Знанието е сила.

5. Преследвайте идеалите и страстите си. Ако нещо наистина ви кара да се вълнувате, не спирайте да го правите. Ако нещо ви кара да потрепвате, да се въодушевявате, преследвайте го, защото в това е смисълът на живота – да горим в страстта си.

Свързани статии

6. Бъдете финансово независими. Не спирайте да преследвате тази цел, но без това да означава материалистичен поглед към света. Важно е да се борите за финансовото си благосъстояние, за да могат всички ваши решения да зависят от вас самите.

Правила за живот от Петър Дънов

7. Пазете близките си приятели. Да бъдеш част от истинска, всеотдайна, обединена от общи ценности група е едно от най-важните неща в живота. Приятелите са подкрепа, любов, смях и близост в едно.

8. Опознайте себе си. Голяма част от проблемите на хората в живота идват от факта, че не познават себе си добре. Ако се опознаете и сте наясно с личността си, ще ви е много по-лесно да подредите живота си. Не спирайте да се изучавате.

9. Грижете се за другите. Един от най-важните закони на природата.

10. Научете се да поемате рискове. Животът е изтъкан от непредсказуеми ситуации. Само смелите печелят, защото знаят, че са опитали.

Коментирай