Семейство

Уроци, които трябва да предадете на вашата дъщеря

Основното нещо е да уважава и обича себе си

07.11.2017г. / 12 31ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Да бъдеш майка на дъщеря е най-голямото щастие, но в същото време и голяма отговорност. Всяка майка съзнателно или не, предава важни житейски уроци на своята дъщеря. Ето кои ценни уроци не бива да пропускате да предадете на вашето момиче.

Любовта невинаги означава щастие. От неуспешните взаимоотношения трябва да научи уроците, които животът ѝ дава и да осъзнае грешките си. Но в никакъв случай не трябва да губи вяра в любовта.

Да бъдеш щастлив е избор в живота. Щастието е концентрирано не само в парите, кариерата и материалното богатство.

Трябва да внимава с мъжете. Важно е да запомни, че зад красивите думи и дела, може да се скрие личният краткосрочен интерес.

3 основни модела на възпитание от ранна детска възраст

Основното нещо е да уважава и обича себе си. Никой човек няма право да я наранява, обижда и унижава. Трябва да има смелостта да се отърве от нездравословни взаимоотношения.

Трябва да научите вашата дъщеря как да слуша интуицията си, защото не всички хора са лоялни. Ще се убеди, че много хора не могат да бъдат нейни истински приятели. Близо до себе си може да остави тези, които са с нея в радост и беда.

Не бива да сдържате сълзите си. И силните жени, и слабите жени плачат. Емоциите трябва да бъдат показани, защото здравето на една жена зависи пряко от нейните емоции.

Преди да действа е важно да помисли за последствията, с които ще трябва да живее по-късно. Не трябва да следва тълпата, винаги трябва да има собствено мнение. Научете вашата дъщеря, че трябва да уважава другите хора и да им желае добро.

Важно е да се научи да приема критиката, когато е градивна, но не бива да приема чуждото мнение твърде много със сърцето си. Хората може просто да са ревниви или да имат ниско самочувствие. Самоувереността е ключът към успеха.

Четенето на приказки и важните уроци за децата

Нека се научи да разделя истината от лъжите.

Добре е дъщеря ви да знае, че не бива да споделя твърде много за личния си живот, особено за конфликтите и затрудненията в семейството. Също така е добре да бъде „тиха“ и в моментите на щастие.

Да се радва на това, което има, но да не спира да следва целите си, за да подобри живота си.

Необходимо е да има цел в живота. Да бъде в състояние да планира своите дела по приоритет. Нищо не се случва само по себе си.

Свързани статии

Доброто трябва да се направи тихо и да не се тръби за него.

Трябва да може да прощава. За нейно собствено благо, не трябва да натрупва гняв и негодувание.

Във взаимоотношенията винаги има трудности. Ако вижда някои взаимоотношения без проблеми, това означава, че те всъщност отдавна са приключили.

Миналото няма нужда от разравяне и то трябва да си остане само една история. Важно е да живее тук и сега и да мисли за бъдещето.

Животът е прекрасен! Има трудности, но зад тях винаги пробива светлина.

Снимка: istock

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 6 години )
Здраве и красота
Свободно време