Семейство

8 неочаквани ползи от развода

Защо ще се чувствате по-добре след трудната крачка

02.02.2018г. / 09 00ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Да се разведеш не е лесен избор. На много двойки им е трудно да пристъпят първо към признаване на проблемите, после към същинските стъпки по бракоразводното дело.

Да отделиш живота си от този на човека, с когото си го бил събрал евентуално завинаги, за мнозина е немислимо.

Хората, които се страхуват да направят тази крачка, често живеят нещастен и самотен живот, въпреки че физически не са сами.

Кои са най-големите ползи от развода, за които не сте подозирали?

Ще осъзнаете, че всъщност бракът ви е бил успешен

Докато сте нещастно омъжени вероятно в главата ви бушуват мисли, че сте нещастни без причина. Че не можете да разберете къде сте сгрешили. Че явно сте направили грешния избор.

6 неща, които ми се искаше да знам преди развода

След развода обаче и най-вече след равносметката, която ще си направите ще се убедите, че всъщност бракът е бил успешен, още повече ако от него са произлезли прекрасни деца. Това е важното в крайна сметка. Останалото решава времето.

Били сте самотни, вече не сте

Когато човек е в нещастен брак или брак, който някога е бил щастлив, но с времето нещо се е пречупило, се чувства ужасно самотен въпреки физическата компания на съпруга или съпругата си.

След като се освободите от този емоционален товар внезапно ще се почувствате по-свободни и най-вече ще имате време за всички онези занемарени социални контакти, от които сте имали нужда.

Ще си върнете приятелките

Омъжените жени с годините все по-рядко имат време за срещи с момичетата. След като сте свободна и независима жена, ще имате повече време за любимите си приятелки.

Ще видите кой всъщност ви харесва

Семейните приятели обикновено са приятели или на единия от съпрузите, или на другия. Ето защо след развода приятелите винаги избират нечия страна. Вече няма да ви се налага да се срещате с разни хора по стечение на обстоятелствата, ще видите кой ви цени истински.

4 мита за развода, които пречат на щастието

С бившия ви може да станете най-добри приятели

Един възможен развой на нещата след развода е да се преоткриете с партньора си като най-добри приятели. Когато не сте потиснати от съпружеските ангажименти, но осъзнаете, че всъщност се обичате като личности и приятели, ще ви е много по-лесно и приятно да прекарвате време заедно, особено ако ви свързват деца.

Ще се чувствате по-добре

Цялостната трансформация след развода ще ви се отрази добре. Обикновено е нужно известно време, докато това се случи, но този момент ще дойде и свежата глътка въздух ще отключи куп позитивни емоции.

Децата ще ви уважават

Изборът на независимост, който сте направили, ще издигне авторитета ви пред децата ви. Никое дете не би се радвало майка му да живее в потиснатост и нещастие. Колкото и да им е трудно да преживеят развода, ще оценят желанието ви да търсите щастието си.

Ще сте свободни отново да потърсите любовта

Не чакайте някой просто да се появи, докато сте омъжени и да ви измъкне от агонията, в която живеете. След като сте разведена и свободна жена цялостното ви излъчване ще е в пъти по-притегателно от преди.

Коментирай