Семейство

Модерен поглед към човешкото познание!

07.05.2007г. / 12 06ч.
Аз жената
Модерен поглед към човешкото познание!

Представяме ви енциклопедичната серия “Знание” на световноизвестното английско издателство “Майлс Кели Пъблишинг”, чиито справочни издания са завоювали признанието на публиката в над 50 страни.
Енциклопедиите се отличават с богата, достъпно поднесена информация, разнообразие от теми, суперсъвременен дизайн, висококачествен снимков и илюстративен материал, систематизирана база данни и, разбира се, множество любопитни факти. Вътрешното оформление на текста е направено по система, добре позната на всички, които активно използват интернет, което улеснява максимално търсенето на необходимата информация.
Със серия “Знание” ние ви предоставяме невероятно атрактивни висококачествени справочни книги, които могат да ви бъдат много полезни както за обогатяване на общата ви култура, така и при подготовката на училищни проекти по различни предмети.

В осемте томчета ще откриете всичко за Вселената, за образуването на нашата планета и нейните физико-географски особености и климатични условия, за растителния и животинския свят, за човешкото тяло, за държавите и народите на Земята, за историческото и културно развитие на човечеството, за великите личности, изиграли важна роля в това развитие, за различните области на науката и технологиите.

ВСЕЛЕНАТА

От Големия взрив, поставил началото на Вселената, до най-съвременните космически технологии. Всичко за звездите, галактиките, Млечния път, планетите от Слънчевата система, мъглявините, черните дупки, кометите, астероидите и метеорите.
481 статии, великолепни цветни илюстрации, съвременен дизайн, астрономически карти, уникални спътникови снимки, статистически данни, много любопитни факти.

ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ
Планетата Земя: образуване, континенти, релеф, морета и океани, реки и езера, природни богатства, климатични условия, парников ефект – всичко, за да опознаем нашата планета и да опазим нейната природа.
437 статии, 170 цветни илюстрации, диаграми, карти, снимки, статистически данни, много любопитни факти.


ЖИВИЯТ СВЯТ
Произход на живота, растително и животинско царство, класификация на видовете, местообитания и начин на хранене и размножаване, всички системи в човешкото тяло. Прекрасен справочник за живия свят на нашата планета.
499 статии, 187 цветни илюстрации, диаграми, карти, снимки, статистически данни, много любопитни факти.

ХОРАТА – от древността до наши дни
В енциклопедията се представят вярванията на различни народи за създаването на света, за живота и смъртта, претворени в митовете, легендите и епичните произведения; различните видове спорт, които се практикуват, както и кратките биографии на 161 известни личности от различни сфери на живота. 476 статии, 148 цветни илюстрации, снимки, статистически данни, много любопитни факти.

Коментирай