Меню

Сладко-кисели чушки

23 август 2019 | 05:30 | Михаела Лазарова
5 от 3 гласа
Добави в любими
1 кг чушки
250 г захар
500 мл оцет
500 мл бяло вино
2 дафинови листа
щипка сол
пипер на зърна
1 ч.20 мин.

  • Порции: 3 буркана по 300 г

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете добре чушките от семките. След това ги нарежете. В тенджера разбъркайте виното, оцета, солта, дафиновия лист и зърната пипер. Оставете сместа да заври и бланширайте чушките за 2-3 минути.

Извадете ги с решетъчна лъжица, отцедете ги и ги сложете в сухи буркани. Прецедете сместа в тенджерата, върнете я отново на котлона и добавете захарта. След като заври, оставете на огъня за 2 минути. Отново прецедете и след това сипете в бурканите при чушките.

Поставете капаците и сложете бурканите в голяма тенджера с вода. След като водата заври оставете да къкри на тих огън за 20 минути. Оставете бурканите да изстинат в преварената вода.

Рецептата е част от книгата „Мармалади и зимнина – 50 лесни рецепти“.

Снимка:istock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай