Ябълките са едни от най-полезните есенни плодове. Те са сочни, вкусни и изпълнени с витамини.

Много често обаче децата не обичат да ги ядат така, само защото трябва. Майките се чудят как да накарат малчуганите да приемат необходимата доза витамини чрез плодовете, но все не намират начин.

Едно прекрасно решение на този проблем е да поднесете на децата и семейството си ябълков чипс! Той е полезен, но и интересен. Със сигурност децата ще го харесат. А това ще е малкият ви хитър трик да ги накарате да ядат плодове, по-специално ябълки – тези толкова полезни доставчици на витамини и фибри.

Как да си направите ябълков чипс у дома?

Нужни са ви само ябълки (количеството е по избор) и малко канела за поръсване.

Още по темата

Приготвяне:

  • Загрейте фурната на 100-120 градуса;
  • Нарежете ябълките на тънко с ренде за филиране;
  • Постелете хартия за печене върху широка и плитка тава. Подредете слайсовете ябълки на прилично разстояние един от друг, така че да не се застъпват;
  • Поръсете ябълковия чипс с канела;
  • Печете най-малко за 3 часа на слаба температура или до готовност на чипса – ще разберете, че е готов, когато изсъхне напълно и се извие;
  • Извадете чипса от фурната и го оставете да изстине върху решетка, така че да не се задържи влага под него. Трябва да стане напълно хрупкав;

Може да се консумира веднага след изстиването, а може и да се съхранява до 2-3 седмици в плътно затворени съдове или вакуумиращи найлонови пликове.

Снимки: iStock