Меню

Коледен джинджифилов кейк

18 декември 2014 | 15:31 | Илияна Николова
Добави в любими
120 г масло
100 г пудра захар
1 яйце
175 г кленов сироп
200 г брашно
¾ ч.л. сол
¾ ч.л. сода
½ ч.л. джинджифил, смлян
½ ч.л. канела на прах
125 мл вода
1 ч.

  • Порции: 15

Продукти
Приготвяне

С миксер разбийте разтопеното масло и захарта. Добавете яйцето и кленовия сироп и разбъркайте отново. Нека стане мека смес.

Пресейте брашното със солта, содата, джинджифила и канелата. Кипнете водата и я добавете към сухите съставки съвсем бавно, за да не се получат бучки. Разбърквайте добре. Изсипете получената смес към яйчената.

Печете в намазнена тавичка на 180 градуса. Фурната трябва да е предварително загрята с включен вентилатор.

Забележка: По желание се поръсва отгоре с ядки.

Снимка: Thinkstock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай