Разбивате яйцата и захарта на пяна. Содата разбърквате с киселото мляко до кипване и прибавяте към яйцата и захарта. Олиото, орехите, брашното, ванилията и какаото прибавяте едно по едно докато разбърквате сместа. Хомогенната смес се изсипва във форма за печене или в намазнена тава и се пече 25-30 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса.

След като тестото е изпечено се изважда от фурната, нарязва се на парчета, за да изстине. Междувременно си пригответе заливката от водата, захарта и какаото, като я варите до леко сгъстяване. С топлата течност залейте равномерно изстиналия сладкиш.

Рецептата е предоставена от нашата читателка Василена Топова.

Снимка: Мариола Тютюнджиева

Следете и кулинарната ни страница „Ръкохватки – лесни рецепти“.

Опитайте още: