За дома

Какво никога да не изхвърляте?

Кой знае? Може да потрябва!

03.08.2014г. / 11 30ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако има нещо, на което ежедневието да ви е научило, то би трябвало да е, че не трябва да изхвърляте някои неща! Винаги може да се намери някое полезно предназначение на корковите тапи, например, както и на алуминиевото фолио!

Кои неща е добре никога да не изхвърляте, защото може и да ви потрябват?

Алуминиево фолио за готвене

Кухненското фолио по принцип е предназначено за готварски цели, но може да ви бъде полезно в много други домакински аспекти. Например, с него можете да полирате и почистите загорелите съдове за готвене.

Или пък да освежите сребърните си бижута и прибори.

С помощта на алуминиево фолио можете много лесно да наточите ножовете си!

Коркови тапи

Следващият път, когато отворите бутилка вино, се сетете за това! Корковите тапи могат да ви послужат за направа на красива холна декорация – от тях можете да си измайсторите чудесни подложки за чаши и съдове! Вижте как тук!

Освен това можете да си направите оригинален ключодържател от коркова тапа. Идеята става и за подарък!

Децата пък ще се зарадват много, защото тапите могат да се използват като печати за темперна или акварелна боя!

Найлонови торбички

Те са огромен проблем. У нас можем да ги забележим като „украса на дърветата“, въргалящи се из улиците или в ъглите.

Вместо да замърсявате и вие околната среда, изхвърляйки найлоновите торбички, можете да си направите чудесна възглавница за домашния любимец от найлонова торбичка. Напълнете я със стари парцали и завържете стегнато.

От тях стават чудесни импровизирани ръкавици за почистване на банята в случай, че вашите са свършили.

Очила

Диоптричните очила, пък и не само те, са ценни, защото могат да бъдат изпратени чрез някоя благотворителна организация на хора, нуждаещи се от медицински аксесоари в крайно бедните страни.

Тези хора не могат да си позволят лукса да се радват на добро зрение! Защо да не изпратите старите си чифтове очила, които вече са ви писнали и така или иначе сте сменили с нови? Вместо да събират прах в кашон, вижте кого можете да зарадвате с тях! Не забравяйте да изпратите и точно описание с диоптрите, за да могат да се използват коректно.

Свързани статии

Стари тениски

Не изхвърляйте старите тениски! От памучната материя стават най-хубавите парцали за почистване на дома! Не само – прозорците светват по-добре дори в сравнение с микрофибърната кърпа.

Ако сте супер запалени по „Направи си сам“ вълната, можете да използвате старите тениски за направата на екстравагантни чанти, ластици за коса, гривни и други.

Гумени ластици

Гумените ластици са може би едни от най-изхвърляните предмети. Но и те могат да са полезни за много неща.

Едно от които е нестандартната направа на красиви гривни за ръце. Трябва само да увиете в плитка няколко ластика в различни цветове!

С помощта на ластиците можете да си решите някои досадни домакински проблеми. Те са подходящи в закрепянето на различни предмети. Или пък можете да връзвате пликовете с подправките си!

Можете да увиете ръбовете на дъската за рязане, за да предотвратите хлъзгането! Умно, нали?

С помощта на увити около капачката ластици, можете да отвиете трудна за отваряне капачка. Знаете колко е трудно, когато бурканите са се запечатили!

Картонени рула от тоалетна хартия


От тях стават прекрасни органайзери за фиби и шноли. Можете ако искате да ги увиете в цветно фолио, за да е по-приятно за окото!

Снимка: Thinkstock, MorgueFile

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
а де? ( преди 9 години )
Чудя се дали жените четат такива статии защото са глупави или оглупяват защото ги четат?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 2 rate down comment
... ( преди 9 години )