Цветя

Сакъзче или филодендрон?

19.06.2009г. / 09 33ч.
Вергиния Генова
Сакъзче или филодендрон?

В офисите основно се отглеждат зелени растения. По-рядко можем да видим саксийни цъфтящи растения, но според флоротерапевтите това не води до повишаване на ефективността на работата на служителите. Те съветват стремежът към уют и красота на работното място да се комбинира.

Според тях зелените растения с широки листа помагат за логическото мислене. Затова, ако се чудите какво цвете да подарите за офиса на един икономист – не се колебайте – изберете фикус, филодендрон или друго подобно вечнозелено растение.

Ако колежката ви се струва раздразнена, подарете й розови лалета, червени макове и жълти нарциси – облекчават стреса.

Ако пък я мислите за пълно ку-ку с много емоционални проблеми, не й го казвайте директно – подарете й букет от бели цветя – според флоротерапевтите те възстановяват душевната хармония.

Ако пък много ви се спи на работното място, то тогава е редно да се обградите с червени мушката или сакъзчета, за да се разбудите. Ако не помогне – заредете кафеварката.

Ако шефът ви изнервя, то за вас са сините цветя, вместо успокоителни лекарства.

За шефа пък изберете саксия с теменужки – омилостивява и облагородява личността.

Ако ви трябва смелост – задължително саксия здравец на балкона.

Списъкът е дълъг, но може да експериментирате като начало с основните твърдения на флоротерапевтите и да обсъдим резултатите.

* * *

Червено мушкато за апетит, жълти хризантеми за семейно щастие
Животворната сила на цветята и фън шуй
Значението на цветята

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Калина ( преди 11 години )
Не съм допускала,че можеш да си вземеш цветятя и да оставиш сандъчетата празни.Това е случка от 10 дни.Засадих разноцветни в червената гама сакъзчета и белият балкон грейна,а беше празно и тъжно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар