Меню

Празничен хляб елха с шунка и кашкавал

28 декември 2016 | 09:33 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
Добави в любими
1 тесто за пица
200 г шунка
200 г кашкавал
1 жълтък
сух розмарин или други ваши любими билки
40 мин.

  • Порции: 10-15

Продукти
Приготвяне

Нарежете шунката на фини малки парченца, а кашкавала на кубчета. Сложете тестото за пица на равна повърхност. Откъснете малка топка от него и я разстелете леко в ръката си. Сложете по едно парче шунка и кашкавал, завийте и оформете топче.

Същото направете и с останалата част от тестото. Подредете топчетата в тавичка върху хартия за печене във формата на елха. Намажете ги с жълтък и поръсете с розмарин. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 25 минути. Сервирайте със сосове по ваш избор.

По идея на Twisted.

Снимки: Facebook

Вижте още рецепти за питка за Бъдни вечер и Коледа.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай