Измийте фъстъците със студена вода. Накиснете ги за няколко минути в купата с вода. След това отцедете водата. Най-добре прецедете ядките през гевгир. Солта полепва по-добре по влажните фъстъци.

В отделна купа смесете солта и брашното. Можете и да ги пресеете, за да стане сместа по-хомогенна. Изсипете сместа върху ядките и разбъркайте добре, така че да полепне по тях, докато са мокри.

Разстелете фъстъците в подходяща тава за печене, така че всички ядки да легнат на дъното. Не трябва да се струпват едни върху други.

Печете в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 15 минути като периодично разбърквайте, за да не загорят. Преди консумация ги охладете напълно, за да бъдат хрупкави.

Снимка: iStock

Вижте още: