Меню

Агнешко с гъби и булгур

28 април 2016 | 17:50 | Михаела Лазарова
5 от 1 гласа
2 кг агнешко месо
400 г булгур
600 г пресни гъби
4 връзки лук
10 скилидки чесън
около 1,5 л зеленчуков  бульон
сол, черен пипер
червен пипер
джоджен 
супена лъжица доматено пюре
180 мин.

  • Порции: 3-4

Продукти
Приготвяне

Месото се нарязва на малки парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Задушава се в масло заедно с нарязаните лук, чесън и гъби. Когато месото се запържи от всички страни и зеленчуците се задушат, добавете булгура (предварително изплакнат с вода) и бульон, колкото да покрие съставките.

Гответе на тих огън. Когато булгурът е почти готов, може да овкусите със сол, доматеното пюре, червен и черен пипер и джоджен. Сложете ястието в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност на месото.

Снимка: iStock

Вижте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай