Меню

Скини лазаня от тиквички с извара и дип от цедено мляко

16 юни 2016 | 17:57 | Михаела Лазарова
5 от 2 гласа
Добави в любими
400 г извара Olympus
4 с.л. настърган пармезан
6 бр. сушени мариновани домата – ситно нарязани
2 скилидки чесън – ситно накълцани
1 глава шалот – ситно накълцана
300 г бейби спанак
3 големи тиквички – нарязани тънко по дължина
300 мл сос Маринара
сол, черен пипер
1 ч.л. риган
1/2 ч.л. мащерка
зехтин
150 г. цедено мляко Olympus (2% или 10%)
няколко листа босилек
120 мин.

  • Порции: 6

Продукти
Приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Загрейте грил тигана, намазнете лентите от тиквички и минете всяка през тигана за около 3 мин. от всяка страна. В друг тиган загрейте малко зехтин. Задушете лука, после чесъна, добавете спанака, сушените домати, подправете със сол, черен пипер, мащерка, риган.

Дръпнете от котлона, изчакайте да се охлади за кратко и добавете изварата и 2 с. л. от настъргания пармезан. Разбъркайте много добре. Вземете тава и сипете вътре соса Маринара. Започнете да редите тиквичките по дължина, като трябва леко да се застъпват.

Наредете един ред от тях, отгоре сложете слой от плънката, и така докато свършат продуктите. Най-отгоре поръсете с пармезан и печете за около 20-30 мин или до готовност.

Поднесете с дип от цедено мляко, който може да приготвите като пасирате заедно пресния босилек, цеденото мляко и зехтина, подправени с малко сок от лайм и сол.

Рецептата е предоставена от Елена Петрелийска.

Снимка: iStock

Опитайте още:

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
.... ( преди 7 години )