Питка с пара

26 ноември 2008 | 16:26 | Аз жената
3 от 13 гласа
Добави в любими
1 кг брашно 
300 г вода 
10 г сол 
1 пакет бакпулвер 
монета

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

В пресятото два пъти и смесено с бакпулвера брашно се прави кладенче, в което се слага солта и се сипва постепенно хладката вода, докато се получи тесто. То се омесва добре, оформя се на питка, в която се слага добре измитата монета и се пече в силна фурна.
Приятен апетит и Весело изкарване на празниците на всички!

* * *

Участва в конкурса “Коледна и новогодишна трапеза

Късметите в питката или баницата
Какво Ви се падна от баницата с късмети – тема от форума.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
5 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )
абе къв е тоя клисав и прегорял клисопитник
отговор Сигнализирай за неуместен коментар