Какво те мъчи в любовта?

Как да избера мъжа?

Ева Кулева ви съветва за любовта

26.02.2016г. / 18 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: Как една жена избира мъжа? Жена получава ежедневно внимание от много мъже, комплименти и намерения от тях. Няколко мъже може истински да са влюбени в нея по едно и също време. Тя чува и вижда много сериозни и красиви неща към нея. Как жената се ориентира в този вихър?

Ева Кулева: Дай боже всяка жена да преживява такъв вихър. Прекрасно е, че се радваш на толкова мъжко внимание и напълно разбирам объркването ти. Някои мъже са много изкусни в ухажването.

Първият въпрос, на който ти предлагам да си отговориш, е: Какво искам от мъжа и връзката си с него? Дали искам само компания, забавления и секс, или искам и брак и деца?

Да предположим, че искаш да създадеш семейство. За целта можеш да използваш 5-те критични въпроса, които Каролин и Уес Хъф формулират в книгата си „Идеалните партньори“. Пет въпроса, на които да си отговориш утвърдително, преди да избереш мъжа, с когото да се обвържеш:

1. Ефективен ли е в действията си? Успешен ли е? Прави ли това, което обещава, или си остава само с комплиментите и прекрасните намерения?

2. Доколко сериозни са намеренията му? Иска ли да се ожени и да има деца или търси само секс и забавления?

3. Вдъхва ли ми доверие? Честен ли е? Искрен ли е? Говори ли открито за себе си и за живота си, как се чувства, какво иска и т. н.?

4. Излъчва ли обаяние? Чувствам ли се привлечена към него?

5. Подхождаме ли си според основните ми критерии за избор на дългосрочен партньор?

Като възраст, здраве и вредни навици, предпочитания за място на живеене, образование и интелигентност, интереси, ценности, отношение към парите, религиозни и политически възгледи, и т. н.

Най-вероятно все още не знаеш отговорите на всички тези въпроси и е необходимо да опознаеш мъжете, за да можеш да избереш най-подходящия за теб. Именно това е целта на излизането на срещи – взаимно да се опознаете и да прецените дали си подхождате.

Затова ти предлагам да избереш двама или трима от твоите ухажори и да излизаш на срещи с тях, докато ги опознаеш по-добре. И тук нямам предвид да ги опознаеш интимно. Остави интимността за след като избереш един от тях за ексклузивна връзка. Ако имаш нужда от подкрепа по пътя, на разположение съм.

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай