Какво те мъчи в любовта?

Какви са правилата на онлайн запознанствата?

Ева Кулева ви съветва как да намерите щастието в любовта

04.04.2016г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос от читателка за рубриката „Какво те мъчи в любовта?“

Въпрос: Здравейте, става въпрос за онлайн запознанство. След няколко месечна онлайн кореспонденция решихме да се запознаем на живо. Имаше невероятно усещане за двустранно привличане. Срещата не беше кой знае какво, защото аз бях ужасно притеснена и срамежлива, макар да усещах, че той се старае да ми покаже колко ме харесва. След срещата продължихме да говорим.

Основно разказвайки си колко се харесваме и привличаме взаимно. Стигнахме до момент, когато той очакваше да го поканя вкъщи. Аз не го направих и той просто изчезна от живота ми. Без какъвто и да било коментар. Нито дума. Знам, че е ужасно глупаво, аз съм на 42 години, много над средното интелектуално ниво.

Винаги съм смятала, че имам контрол над живота и емоциите си, а сега просто не мога да се примиря, че нещо се обърка, и аз не знам кое точно беше това. Нямам много опит в онлайн запознанствата, може би не изиграх някаква част от играта по правилата... Така или иначе, все още не съм готова напълно да се откажа от мисълта, че трябва да опитам да възстановя този контакт.

Ева Кулева: Първият въпрос, който се породи у мен, е защо мислиш, че той е очаквал да го поканиш у вас? Той ли ти го каза или ти предполагаш?

Вторият ми въпрос е до какво искаш да доведе подобно запознанство? До дългосрочна връзка и брак или търсиш компания и секс?

При всички случаи, на твое място не бих си кореспондирала с някого в продължение на месеци. Бих си изяснила какво точно искам, бих го споделила с другия и, ако и той иска същото, бих предложила да се чуем по телефона. Ако ми е приятно да си говоря с него и все още искам да го видя, бих предложила да се срещнем.

Очевидно комуникацията ви не е била достатъчно открита и целенасочена, което често води до догадки, неоправдани очаквания и разочарование.

Независимо каква е причината той да преустанови комуникацията, за мен това е ясен знак, че не иска да продължи да общува с теб.

Ева Кулева

лайф коуч и ментор

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай