Какво те мъчи в любовта?

Как да накарам една жена да откликне на чувствата ми?

Ева Кулева ви съветва за любовта

26.08.2016г. / 15 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Въпрос на читател за рубриката "Какво те мъчи в любовта?

Въпрос: Обръщам се към вас с молба за съдействие и в помощ на една любов. Конкретният ми въпрос е, как да накарам една жена да откликне на чувствата ми? Познаваме се от около 20 години, т.е. много добре. От клиент на фирмата, с течение на времето стигнах до възможно най-близък другар. И двамата имаме по един неуспешен брак и по едно дете.

Тъй като дамата е по-възрастна, има и внуче. След развода на обекта на чувствата ми, за който нямам вина и е по повод на третата страна, дружбата ни се засили нeимоверно. Не сме имали интимностти. Обясних й се в любов по възможно най-елегантния начин. Реакцията беше бурна, да не бъркам любовта с приятелството. 

От тогава досега, минаха около две години. Противно на логиката дружбата ни продължава да нараства. В трудни моменти, като например дъщеря ми беше в реанимация, тя бе до мен. Многократно съм се обяснявал в любов, отношението ми, държанието ми са категорични.

Тя не се съмнява в чувствата ми и знае, че съм искрен. Почти всеки ден намираме повод,  дали да се видим, дали да поговорим по телефон. Обсъждали сме много въпроси за работата ни. Имаме си доверие, но дотам. Прочел съм съвместимост между зодиите ни и всичко е идеално. Дъщеря ми я боготвори.

Според нея, аз съм идеалният партньор, но категорично отказва да имаме връзка. Впрочем, колегите ни, познатите ни възприемат като двойка. Бихте ли помогнали на една любов да стане "голяма и истинска". Да ви кажа изпращал съм огромни букети с цветя, писал съм насърчителни пожелания и т.н.

Ева Кулева:

Разбирам, че според теб, вие сте идеални партньори един за друг. Ти имаш чувства към нея и ги показваш открито, разбирате се, помагате си, споделяте, имате си доверие, прекарвате време заедно и общувате редовно. Дъщеря ти я "боготвори" и познатите ви, ви възприемат като двойка. Даже и звездите ви предвещават светло бъдеще. Всичко това е чудесно, но тя явно те възприема повече като приятел, отколкото като интимен партньор.

Според нея ти си идеалният партньор, но явно не за нея. Възможно е да не изпитва чувства и сексуално привличане към теб, за което трудно може да се направи нещо. Възможно е да има и други причини.

От всичко написано, не разбрах дали си й задавал директно въпроса защо не иска да имате интимна връзка. Ако не си го задавал, на твое място бих го задала. При всички положения, моя отговор на твоя въпрос е, няма как да накараш, когото и да било да откликне на чувствата ти. 

Ти си направил много, показал си и с думи и с действия какво искаш. Оттук нататък, можеш да избереш да приемеш настоящото близко приятелство или да се отдръпнеш и да потърсиш жена, която откликва на чувствата ти. 

Задавал ли си си въпроса "Ако това приятелство не прерастне в интимна връзка, мога ли да го приема?"

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

* * *

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
Свободно време