Какво те мъчи в любовта?

Доколко да сме искрени за интимното си минало

Ева Кулева отговаря на въпрос на читател

12.12.2016г. / 13 26ч.
Аз жената
Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Започвайки нова връзка, едни от най-честите въпроси, които си задаваме с партньора, са тези за нашето интимно минало. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта“, Ева Кулева отговаря на въпрос на читател за това доколко трябва да бъдем открити пред партньора си по отношение на интимния си живот преди.

Въпрос: Здравейте, мен лично ме интересува доколко трябва да сме искрени за интимното си минало, ако усещаме че най-после сме попаднали на правилния партньор? Да споделим с него или да си мълчим, с надеждата да си остане неизвестно завинаги за любимия мъж. Благодаря предварително за вниманието.

Ева Кулева: Както за всяко друго нещо, вярвам, че оптималният вариант е по средата. На твое място не бих разказвала за предишните си връзки с най-малките подробности, нито бих избягвала темата изцяло.

Споделянето за миналото сближава партньорите, помага им да се опознаят по-добре и да се чувстват по-сигурни един с друг. Твърде много подробности обаче могат да породят чувства на ревност и съмнение, че не всичко е приключило окончателно.

Разбира се, има значение дали партньорът ти се интересува и какво иска да знае за твоето интимно минало. Ако не ти задава въпроси, не виждам причина да споделяш. А ако задава твърде много въпроси, ограничи се с основните събития.

Ако се е случило нещо особено, което е било от голямо значение за теб, и имаш нужда да споделиш с партньора си, по-добре го сподели, отколкото да живееш с усещането, че криеш някаква тайна.

Важно е ти самата какво мислиш за своето интимно минало. Колко често се сещаш за определени партньори или случки? Какви чувства и емоции пораждат тези спомени? Срамуваш ли се от нещо? Гордееш ли се с нещо, което имаш нужда да споделяш, за да направиш впечатление? Или го приемаш като част от живота си, с която си се помирила и си готова да оставиш в миналото?

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай
0 rate up comment 2 rate down comment
Анонимен ( преди 7 години )
какво да споделяме само приятни емоции или само неприятните спомени, малко е объркващо. ако споделям приятните ще ревнува, ако споделям неприятните, ще ме помисли за ......а ако разбере от мои приятелки пикантерии ,които не бих искала да се разчуват , как да се реагира в такъв случай
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Притчи, мъдрости, цитати