Какво те мъчи в любовта?

Не сме правили секс, откакто бях бременна в 7-ия месец

Ева Кулева ви съветва за любовта

31.01.2017г. / 13 20ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Бременността и раждането променят живота на двойката партньори. Някои стават по-сплотени, докато при други се появяват малко очаквани интимни проблеми. Днес в рубриката ниКакво те мъчи в любовта? лайф коуч Ева Кулева отговаря на читателка, чиито партньор се е отчуждил от нея още по време на бременността.

Въпрос: С мъжът ми имаме проблем с интимността. Откакто бях в седмия месец от бременността, нямаме сексуални контакти и никаква друга интимност помежду ни. Сега детето ни е на 1 година и три месеца и отношенията ни са все така.

Мъжът ми не желае да имаме контакти и не ми обяснява защо. Казва, че ме обича и всичко е наред, но продължаваме да нямаме никаква интимност. С всеки изминал ден близостта ни става все по-трудна. Моля Ви за съвет! Благодаря!

Ева Кулева: Благодаря ти, че споделяш за неудовлетворението си от интимните отношения със съпруга ти. Сигурна съм, че не ти е лесно да говориш за това. Чувала съм подобни истории за липса на интимност след раждане, но в тях обикновено неудовлетворен е мъжът в двойката.

Първият въпрос, който ми хрумва да ти задам, е „Промени ли се драстично тялото ти и/или визията ти като цяло след раждането?“. Някои жени не успяват да свалят килограмите, които са качили по време на бременността, и това може да е причина за липса на сексуално привличане от страна на партньора им.

Други жени, улисани в грижите за бебето, забравят да се грижат за себе си и външния си вид – ходят с мазна коса, широки домашни дрехи и т. н. и не изглеждат никак привлекателни. А знаем, че мъжете са визуални същества.

Сещам се и за друга широко разпространена грешка, която допускат младите майки, особено, когато раждат за първи път. Те насочват цялото си внимание, любов, време и енергия към бебето, дома, работата, и партньорът им се чувства пренебрегнат. Не флиртуват с него, не го изслушват, не му помагат да се чувства значим.

Книгата на Естер Перел „Еротична интелигентност“ е много полезна за връщането на пламъка в отношенията между дългогодишни партньори.

Фактът, че мъжът ти не ти казва каква е причината за промяната в неговото поведение, ме кара да си задавам въпроса дали общувате честно и открито на други теми. Ако той не е склонен да споделя и имате затруднения в комуникацията като цяло, може би е добре да се обърнете към семеен терапевт или коуч.

Чувала съм за мъже, които, след като жена им стане майка, не могат вече да я възприемат като любовница. Ако се е случило нещо подобно с твоя партньор, отново бих препоръчала помощ от специалист.

В случай, че ти се грижиш за себе си, изглеждаш добре, флиртуваш с него, общувате открито на други теми, единственото нещо, което ми хрумва е, че може да има друга жена в живота му.

Независимо каква е причината за липсата на интимност между вас, има едно универсално средство, което можеш да опиташ. То се нарича любов и грижа за себе си.

На твое място бих си починала добре, бих си организирала удоволствия и забавления с приятелки, бих си подарила глезотии като масаж, фризьор, маникюр или каквото те прави щастлива и ти помага да се чувстваш красива и секси.

Бих флиртувала с мъжете на обществени места, за да възвърна самочувствието и високата си енергия. И ако твоят съпруг не иска да те загуби, вероятно ще се отвори към теб и ще ти каже какво става. Ако и това не помогне, обади ми се да измислим друго решение заедно.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай