Какво те мъчи в любовта?

Да говоря ли с него или да изчакам?

Ева Кулева очаква вашите въпроси

25.07.2017г. / 14 28ч.
Аз жената
Снимка: pixabay

Снимка: pixabay

Всяка нова любов е съпроводена с приятни моменти, понякога с разочарование, но винаги и с много въпроси, на които търсим отговори. Днес в рубриката ни „Какво те мъчи в любовта?“ споделяме съвета на Ева Кулева към читателка, която търси своите отговори.

Въпрос: „От 3 месеца се виждам с мъж и както всяко начало и при нас всичко беше чудесно – романтични вечери, искрени погледи очи в очи, усмивки и „с очите“, нежност, внимание, съобщения, телефонни обаждания и прочее.

Изведнъж всичко рязко се промени от негова страна – дистанцира се, намали комуникацията с мен, но в моментите, когато все пак успеехме да се видим, отново беше мил и внимателен. Усещам присъствието на друга жена, но не съм го коментирала с него, защото от самото начало досега съм му давала усещането за свобода – без въпроси къде си, с кого си и т.н.

Дали трябва да започна разговор по тази тема или просто да изчакам времето само да покаже какво ще се случи? Благодаря ви, Марина!“

Ева Кулева:

Така е, Марина, обикновено в началото на едно романтично запознанство всичко е чудесно. И мъжът и жената дават най-доброто от себе си, за да впечатлят другия. И двамата обикновено проектират своите мечти, желания и очаквания върху другия и всичко им се вижда розово, каквото им се иска да бъде.

И често настъпва промяна с течение на времето. Или се появява нов, по-интересен човек; или единият от двамата се отдръпва от страх или от липса на интерес; или отношенията продължават да се развиват и преминават в ексклузивна връзка.

Не пишеш какво очакваш от тези отношения – дали се надяваш да прераснат в дългосрочна връзка и семейство. Не пишеш на колко години сте и на какъв етап от живота сте.

Да предположим, че искаш дългосрочна връзка. Доколкото разбирам, с този мъж не сте се разбрали да не излизате с други хора, т.е. излизате на срещи и не сте в ексклузивна връзка. Разбира се, би могла да оставиш отношенията ви да се развият или да приключат от само себе си. Но докато това се случва, те насърчавам да излизаш на срещи и с други мъже.

На твое място, бих провела честен и открит разговор с него. Бих му споделила как се чувствам, каква връзка искам и какво е важно за мен. Бих го попитала как се чувства той и как иска да се развият отношенията ни. Ако имате съвпадения в ценностите и целите по отношение на връзката, чудесно – продължавате напред заедно и спирате да излизате с други, след като изрично сте се разбрали за това. Ако желанията ви се разминават, си продължавате по пътя поотделно с най-добри чувства.

Защо не насърчавам хората да чакат и да оставят нещата на самотек, след като са излизали с някого вече 3 месеца? Инвестирала си много време и енергия в тези отношения и докато те не се изяснят, ще ти бъде трудно да продължиш напред с положителна нагласа.

Мисли и съмнения ще те измъчват, ще се чудиш какво се случи, защо стана така... Когато срещнеш нов мъж, ще се притесняваш, че може отново да се случи същото и т.н. Всички тези мисли и чувства ще теглят от енергията ти и няма да си напълно готова за нова връзка.

Ева Кулева

лайф коуч и мачмейкър

Rare Life Coaching

0889 237 207

https://rarerelationships.eu/video-blog/

А теб какво те мъчи в любовта? Задай своя въпрос към Ева Кулева тук.

Коментирай