Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... за ролята на хубавата жена е била поканена Мег Райън?

Но актрисата отказва да участва и ролята отива при Джулия Робъртс

23.03.2020г. / 12 46ч.
Михаела Лазарова
Снимка: outknow.ch

Снимка: outknow.ch

Днес се навършват точно 30 години, откакто филмът "Хубава жена" открадна сърцата на милиони души по света. Гледали сме го десетки пъти и никога няма да ни омръзне да си припомняме най-романтичните сцени изиграни някога в киното от Джулия Робъртс и Ричард Гиър.

За участието си в романтичната комедия Джулия получава номинация за „Оскар“. Тя не печели тази статуетка, но получава „Златен Глобус“.

Днес в рубриката ни „Знаете ли, че?“ споделяме още няколко любопитни факти за филма.

Преди Джулия Робъртс да получи ролята на Вивиан, образът е бил предложен на Моли Рингуалд, Мег Райън и Дарил Хана, но актрисите отказват поканата.

Сред мъжете актьори, които са се борили да получат ролята на Едуард Люис са били Кристофър Рийв, Даниъл Дей-Луис и Ал Пачино.

Първоначално филмът е трябвало да се казва „3000 долара“, парите, които героинята на Джулия заработва за седмица като компаньонка.

Помните ли сцената, в която героинята на Джулия Робърт лежи по корем на пода, яде ягоди и гледа черно-бял филм, докато Едуард разговаря по телефона. За да се получи този неповторим неин смях, режисьорът казал на екипа да гъделичкат Робъртс по краката.

Знаете ли, че към Деми Мур също е било отправено предложение да се снима в „Хубава жена“, като Кит, приятелката на Вивиан, но и тя отказва.

Ferrari и Porsche отказват да предоставят свои коли за филма. Според сведения нито един от брандовете не е искал името му да се свързва с проституцията. Но Lotus Cars UK се възползват от възможността, а в периода 1990-1991 година компанията прави страхотни продажби на автомобилите си.

Онази сцена в бара, в която героят на Гиър свири на пиано е съвсем реална. Актьорът не само може да свири на музикалния инструмент, но дори е композирал песен за филма.

Огърлицата, която допълва червения тоалет на Вивиан струвала цели 250 000 долара. Но не само това. По време на снимките е имало охранител, който отговарял за нейната сигурност.

Сцената, в която Едуард показва огърлицата на Вивиан е наистина запомняща се. Действието на Гиър е пълна импровизация, а емоцията на Робъртс неочаквана и това много се харесало на режисьора на филма Гари Маршал.

На постера представящ филма „Хубава жена“ позират Ричард Гиър и Джулия Робъртс. Знаете ли, че само главата е на Робъртс, тялото е добавено с компютърна обработка и е на актрисата Шели Мишел.

По време на любовните сцени Робъртс била изключително притеснена и на челото ѝ изпъквала вена, която Маршал и Гиър се налагало да масажират, за да не се вижда.

След множество тестове и проби екипът избира Вивиан да носи червена рокля. Първоначалната идея не била такава.

През 2012 година Гиър споделя в интервю, че въпреки успеха на „Хубава жена“, този филм не е бил от най-любимите му.

Песента „Oh, pretty woman“ е написана от Рой Орбисън.

gift: playbuzz.com

Коментирай
10 rate up comment 0 rate down comment
Пипи ( преди 7 години )