Знаете ли, че...?

Знаете ли, че... Ричард Гиър е бил канен да играе в „Умирай трудно“?

Актьорът отказал главната роля

28.07.2016г. / 09 00ч.
Михаела Лазарова
Ричард Гиър. Снимка: Reuters

Ричард Гиър. Снимка: Reuters

Той е брилянтен актьор, изключително харизматичен и любимец на милиони жени по света. Представяме ви Ричaрд Гиър. Ако сред филмите с негово участие, които може да гледате отново и отново са „Хубава жена“, „Булката беглец“, „Чакала“, „Първият рицар“, следващите редове са за вас. В тях ще ви запознаем с някои любопитни факти за актьора.

Ричард Гиър става популярен след участието си във филма „Американско Жиголо“ (1980). Тогава публиката го обявява за секссимвол на киното.

Освен че е блестящ актьор, Ричард също е чудесен музикант. В гимназията се научава да свири на няколко музикални инструмента. Тъй като участвал и в редица ученически мюзикъли е композирал музиката за някои от тях.

Ричард Гиър е роден на 31.08.1949 година във Филаделфия.

През 1991 година се жени за красавицата Синди Крауфорд, а през 1995 година се развеждат. През 2002 година сключва брак с Кери Лоуъл, от която има и син. Новина, която наскоро обиколи медиите, е че актьорът бърза да се разведе с Кери, заради любимата си Алехандра Силва, за която се ожени преди няколко месеца.

Ричард Гиър попада в списъка на списание „People“ като един от 50-те най-красиви хора в света.

Ричард Гиър: Желая ти щастие!

През 1988 година му предлагат да изиграе главната роля във филма „Умирай трудно“. Той отклонява офертата, защото има други професионални ангажименти, но на по-късен етап споделя, че много му харесва как Брус Уилис изиграва ролята.

Знаете ли, че Гиър кръщава сина си Homer James Jigme. "Jigme" на тибетски означава безстрашен. Той се ражда на 6.02. 2000 година.

Ричард Гиър е един от най-големите активисти за набирането на средства за борбата със СПИН.

През 1999 година по време на кризата в Косово, актьорът посещава бедстващите.

През 1991 година Гиър основава The Gere Foundation. Организация с нестопанска цел, която е фокусирана върху международните хуманитарни въпроси, с акцент върху Тибет.

Актьорът започва да се интересува от будизъм през 1978 година, след едно свое посещение в Непал, когато има възможността да наблюдава живота на монасите. След това става последовател на Далай Лама и приема будизма.

През 1993 година, заради свое изказване срещу китайското правителство бива изгонен от церемонията по връчването на „Оскарите“.

Свързани статии

Няколко години по-късно, през 2008 година, Гиър бойкотира летните олимпийски игри, които по това време се провеждат в Китай. Неговото искане е китайските власти да обявят независимостта на Тибет.

Знаете ли, че първата голяма роля на Ричард Гиър е в рок-мюзикъла „Grease“ (1973)?

През 1999 година той отново си партнира с Джулия Робъртс, но този път във филма „Булката беглец“.

Коментирай