Притчи, мъдрости, цитати

Притча за това как всяко зло е за добро

Кралят и умният съветник

10.08.2019г. / 10 19ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато сме изправени пред трудности, винаги си задаваме въпроса защо се случват на нас. След време разбираме, че отрицателните събития нерядко носят положителен резултат. Следващата поучителна история ще ви разкрие защо всяко зло е за добро.

Притча за това как всяко зло е за добро

Имало едно време един крал и като всеки владетел, той си имал свой мъдър съветник. Съветникът придружавал краля навсякъде, а любимият му израз бил „Всяко зло за добро.“.

Един ден кралят заминал на лов, но бил прострелян в крака със стрела. Когато попитал мъдрия съветник какво мисли за случилото се, той му отговорил „Всяко зло за добро.“ Но отговорът не се харесал на краля и той наредил да затворят подчинения му в затвора.

– Е, какво мислиш сега? – попитал отново кралят.

– Всяко зло за добро. – отвърнал съветникът.

След време кралят отново отишъл на лов, но бил пленен от канибали. Отнесли го в лагера си и точно преди да го изядат, разгледали добре тялото му.

Свързани статии

Когато видели раната на крака му, веднага го пуснали, защото те не ядели нищо, което не е идеално.

Кралят бил спасен и разбрал смисъла на думите на своя съветник. Що се отнася до съветника, това че бил затворен в килия спасило неговия живот. Ако кралят не се беше ядосал на думите му „Всяко зло за добро.“ и заедно бяха заминали на лов, той щеше да бъде изяден от канибалите.

Коментирай
Свободно време