Притчи, мъдрости, цитати

Притча за белия лист и точката

За белите страни на живота

01.07.2016г. / 15 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всеки от нас търси щастието, но всеки от нас се сблъсква и с трудностите на живота. Понякога тези, които не са толкова трудни за разрешаване, превръщаме в по-голям проблем, отколкото са. Това пречи да виждаме онези хубави неща, които животът ни предлага всеки ден.

Следващата поучителна история ще ви напомни, че дори в трудни моменти е важно да виждаме светлината.

Притча за белия лист и точката

Един ден учителят се срещнал с учениците си и им казал да се подготвят за една много трудна задача. На всеки от тях раздал по един бял лист, в центъра на който имало една черна точка.

Учениците били много изненадани, а задачата им била всеки да опише какво вижда на листа. Дълго размишлявали над задачата, докато накрая предали на своя учител това, което написали. Мъдрецът разгледал на всички отговорите:

Свързани статии

– Разгледах отговорите на поставената ви задача, но всеки един от вас е описал черната точка. Някои са обърнали внимание на размера, други на формата, но никой от вас не е обърнал внимание на белия лист.

Готови сте да се фокусирате само и единствено върху черната точка. Същото е и с живота ни. Ние имаме възможност да се насладим на всички удоволствия, които ни предлага, но понякога или пък твърде често се фокусираме изцяло върху черните петна.

По материали от mirpozitiva.ru

Коментирай