Притчи, мъдрости, цитати

Луиз Хей: Бъдете отворени и възприемчиви към любовта

Няколко позитивни мисли за всеки ден

25.09.2017г. / 12 47ч.
Михаела Лазарова
Луиз Хей. Снимка: Facebook

Луиз Хей. Снимка: Facebook

Силата на мисълта може да направи много за нас. Да ни помогне да постигаме успехи или да ни срине, да ни накара да се съмняваме в себе си, в това, че заслужаваме да бъдем щастливи и успешни.

Ето защо се нуждаем от напомняне кои сме, каква е нашата мисия и как да поканим щастието в живота си. Когато говорим за житейски уроци, мъдри мисли и вдъхновение, няма как да не споменем невероятната Луиз Хей, която остави след себе си богатство от позитивизъм.

Луиз Хей е една от най-популярните авторки на литература за самопомощ, позитивно мислене. Според нейната философия зад всяка болест, която ни спохожда, стои психологически проблем и успявайки да пренастроим своите мисли и да погледнем вътре в себе си, бихме могли да се излекуваме.

Днес в рубриката ни „Притчи, мъдрости и цитати“ споделяме няколко вдъхновяващи мисли, които ще ви напомнят кои сте, ще ви накарат да погледнете вътре в себе си, по начин, по който не сте го правили досега.

Всяка мисъл, която ни спохожда, създава нашето бъдеще.

Имате силата да излекувате живота си и трябва да знаете това. Мислим толкова често, че сме безпомощни, но не сме. Ние винаги имаме силата на нашите умове... Изисквайте и съзнателно използвайте силата си.

Започнете да разпознавате просперитета навсякъде и да му се радвате.

Погледнете проблемите в живота си. Запитайте се: „Какви мисли имам, които създават това?“.

Вие сте се критикували години и това не е довело до нищо добро. Опитайте да одобрите себе си и да видите какво се случва.

Ако приемете ограничаващо вярване, това ще стане истина за вас.

Любовта е най-голямата лечебна сила, която познавам. Любовта може да излекува дори най-дълбоките и най-болезнени спомени, защото любовта носи светлината на разбирането в най-тъмните ъгли на сърцата и умовете ни.

Казвам „Вън“ на всяка негативна мисъл, която се появява в съзнанието ми. Никой човек, място или нещо, няма власт над мен, защото аз съм единственият мислител в моя ум. Създавам собствената си реалност и всички в нея.

Всеки път, когато медитирате, всеки път, когато правите визуализация за изцеление, всеки път, когато казвате нещо за изцеление на цялата планета, вие се свързвате с хора със сходни мисли по цялата планета, които правят същото.

В безкрайността на живота, където съм, всичко е съвършено, пълно и завършено, вече не избирам да вярвам в старите ограничения и липси, сега избирам да започна да виждам себе си. Както Вселената ме вижда – перфектна, цялостна и пълна.

Както казвам „Да“ на живота, животът ми казва „Да“.

Любовта никога не е извън нас; любовта е в нас.

Бъдете готови за любов, когато дойде. Подгответе полето и бъдете готови да подхранвате любовта. Бъди любящ и ще бъдеш обичан.

Бъдете отворени и възприемчиви към любовта.

Самооценяването и самоприемането в сегашното са основните ключове към положителните промени във всяка област на нашия живот.

Свързани статии

Бъдете готови да направите първата стъпка, без значение колко малка е тя. Концентрирайте се върху факта, че сте готови да научите нещо. Ще се случат абсолютни чудеса.

Може да не знаем как да прощаваме, а и да нямаме желание за това. Но самият факт, когато казваме, че сме готови да простим, слага началото на лечебната практика.

Аз раста духовно, когато приемам отговорността за живота си.

Снимка: istock

Коментирай