Дневникът на Мартина

Дамската чанта – кутията на Пандора

Да носиш малкия си свят в нея

13.02.2016г. / 08 00ч.
Аз жената
Снимка: istock

Снимка: istock

Скъпи читатели, споделяме новата история на Марти от рубриката ни „Дневникът на Мартина“.

Дамската чанта е моят преносим дом. Цветът и марката нямат никакво значение. Важното е да е голяма. Затова изпитвам паника, когато трябва да отида на коктейл или прием и да се побера в плик или клъч.

Да, все още не съм започнала да живея в нея, но там нося малкия си свят. Понякога се чудя има ли дъно и как побира всичко – от козметика, лекарства, телефони и зарядни през очила, дъвки и късметчета до дневника ми, разбира се.

Именно заради съдържанието за мъжете дамската чанта е като кутията на Пандора. Те недоумяват какво толкова носим вътре, а когато решат да се проявят като джентълмени и да я поносят на рамо вместо нас, не крият изумлението си от това колко е тежка. „Камъни ли влачиш“ е реплика, която съм чувала и аз самата. Неведнъж. :)

Не, мили момчета, не носим камъни. Носим необходимости. Спомнете си колежката, която извади от дамската си чанта хапче, когато ви боля глава. Или тиксо, когато ви се скъса папката. Запалка, когато забравихте вашата.

Помислете си и за онези случаи, в които вие самите ни молите да приберем в НАШАТА чанта ВАШИ неща. НИЕ винаги откликваме, така че вие не ни се смейте! Още повече, че има и научно обяснение за това. Типът чанта, която предпочитаме, издава характера ни, отразява нашата личност, начинът, по който възприемаме света, а и себе си.

Идва Свети Валентин. Не съм фен на този празник, но ще ви дам една идея, с която гарантирам, че ще омаете вашето момиче или жена. Напишете й нещо нежно, купете й нещо дребно и го пуснете в дамската й чанта! А ние на свой ред може да ви изненадаме с хубаво вино. Защото швейцарска дизайнерка вече измисли и чанта със специална преграда за бутилка.

Живеем в интересни времена, нали!

 

 

Коментирай