Тя, звездата

Никога не ми е скучно

15.08.2005г. / 11 34ч.
Аз жената
Никога не ми е скучно

Маргарита Лазова е само на 25 години, но от няколко години ръководи успешно една от най-популярните родни марки в Интернет – порталът за недвижими имоти Imoti.net. Същевременно успява да работи по няколко още онлайн проекта, да е студентка, майка и да се справя с домакинството. Тя е интелигентна, владее английски и испански език, същевременно е симпатична и усмихната, гледа оптимистично на живота и обича да вижда реализирани своите хиляди идеи. Работи неуморно за това и е сред активните творци на родното онлайн пространство.

Маргарита е истински онлайн човек – всичко или възможно повече прави в Мрежата. И макар високите технологии и Интернет да се считат за предимно мъжка област, тук тя е във вихъра си. “Сигурна съм, че за голяма част от хората, отдадени на Интернет, полът няма значение. Вярвам и мъжете и жените имат възможност да получат добра реализация, стига да искат и да полагат усилия за това” смята Маргарита.

Маргарита е човек с въображение и идеи – основно в областта на Интернет. Реализирала е множество онлайн проекти – Imoti.net, Magicaura.com, Firegsm.com са сред най-популярните. “Ако денонощието беше поне двойно по-голямо, бих могла да реализирам може би малко по-голяма част от проектите, които са в главата ми. За съжаление времето не стига за всички и най-голямо време отдавам на най-значимите от тях.” Споделя Маргарита. “Не разбирам хората, които скучаят. Никога не ми е скучно. Винаги намирам нещо интересно, с което да се захвана. Смятам това е една от големите привилегии на Интернет – дава възможност да се стартира лесно и стига идеята да е добра – може да пожъне успех. Винаги си струва. Дори това, в което си инвестирал време, пари и надежди да не успее – най-малкото е натрупан някакъв опит”.

Като шеф на портал и други онлайн проекти Маргарита Лазова има напрегнато ежедневие. Срещи с бизнес клиенти, работа с екипа, писане на оферти и предложения са само част от нейния задължително по-дълъг от осем часа работен ден. Работата пред компютъра отнема не малко време, но не я натоварва. Срещите с хора са също приятни и ползотворни, когато към това е подходено професионално. Да ръководиш екип от млади и амбициозни хора не е лесна задача, но Маргарита се справя с нея. Основна подкрепа в това отношение намира у своя баща и съдружник Амброзио Йорданов. Двамата обсъждат основните насоки за работа и развитие на портала, неговия екип и бъдеще.

За семейството отделя все повече време в последната година – само преди няколко месеца ражда своята дъщеря Деора, която я дарява с много усмивки и обич. “Макар професионалните успехи да ме радват, многократно по-голяма радост изпитвам, когато съм със своята малка дъщеря. Майчинството е наистина нещо прекрасно – това осъзнах едва в последно време, но му се любувам с цялото си сърце.” Опитва се да е добра майка и отделя на бебето възможно по-голяма част от времето си, като балансира внимателно със служебните си ангажименти и грижите за своя партньор Валентин. Напоследък работи по-често от дома си, което я улеснява значително. Онлайн поръчва например дрешки, играчки, храни за своето бебе, като обича да върши не малка част от задачите си по възможност чрез Интернет.

Не малка част от свободното си време, което наистина не е много, Маргарита Лазова прекарва отново на компютъра – тя запалено участва в онлайн игри, които са нейна страст от години. Киното е също сред любимите й занимания. Има и много приятели – сред най-популярните и обичани хора от уеб средите у нас е. Обича да е с тях и да разговаря, да споделя плановете си, да научава технологични новости. Лесно се сприятелява и има много познанства с хора от цял свят – чрез Интернет. “Това общуване ми дава много. Разбирам, че хората по света са толкова еднакви – всички изпитваме емоции, обичаме, радваме се, независимо къде и как живеем. Хората у нас не живеят по-зле от много други хора, от различни държави, с които си говоря онлайн.”, казва Маргарита. Такива са разсъжденията на един млад и отворен към света човек. Човек, за когото границите не съществуват – най-малкото виртуално.

“Имам много идеи за нови проекти, разбира се, всички – в Интернет пространството” с чаровната си усмивка споделя Маргарита. “Не знам каква част от тях ще успея да реализирам, но каквото и да стане – ще съм доволна. Не бива да сме максималисти, защото това означава, че никога няма да сме щастливи. А животът е кратък – трябва да му се радваме”.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Теодора ( преди 11 години )
Маги наистина е супер готин човек и изключителен професионалист.Щастлива съм, че я познавам и имам възможността да се уча от съвместната си работа с нея :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар