Тя, звездата

Петя Пандулева: Стилът е по-важен от модата

23.10.2012г. / 11 35ч.
Джадала Мария
Петя Пандулева: Стилът е по-важен от модата

Петя Пандулева е лъчезарна млада дама, усмихната, образована. Освен, че е фен на всичко интернетско, работи това, намира време да списва и свой fashion и lifestyle блог.

Тя беше така любезна да даде това интервю за читателките на Az-jenata.bg.

Пишеш на различни lifestyle теми – кои са основните ти акценти и как подбираш за какво да пишеш?

Ами да, винаги съм се вълнувала от мода, козметика, и чисто женски теми, включително рецепти и готварство. От време на време вкарвам и някоя интересна рекламна кампания, просто защото следя какво се случва в индустрията. Пиша за каквото ми е интересно, все пак блогът ми е персонален. Много често го използвам за споделяне на какво си търся да си купя или какво съм си купила. Все пак като повечето жени си падам shopohollic. :)

Споделям събития, къде съм била и какво съм видяла, както и рецепти, които приготвям вкъщи. Напоследък ме канят на интересни събития и превюта на нови колекции от H&M, тъй като само те имат шоурум в София.

Общо взето споделям малките неща, които ме вълнуват, както съм писала и на самия блог.

Популярно ли е у нас блогърството според теб? Познаваш ли хора, които не четат блогове?

Ами мисля, че е популярно, въпреки че не може да се сравнява с нивата на блогърство в Щатите или в Англия. Да, има много хора в България, които не четат блогове. Дори някои от моите приятели нямат навика да четат моя блог и много често сме в ситуация като от в първия сезон на How I Met Your Mother, където Барни непрекъснато пита – „Don`t you EVER read my blog?“ :)

Може би в България тази блогърска култура отнема малко повече време да се развие. Все пак блоговете са доста нишови. Има малко хора, които религиозно четат блогове, следват си ги в Google Reader и коментират постовете. Вярвам, че тази култура ще се развие у нас, колкото повече блогове има, толкова повече хората ще се научат да ги четат.

Каква обратна връзка получаваш от читателите си? Има ли сред тях и мъже?

Ами имам много позитивни коментари на някои от постовете. Главно когато коментирам тенденции или дадени продукти, хората обичат да изразяват мнение.

Повечето ми читатели са дами, все пак пиша за рокли, чанти и кремчета за лице. Не мисля, че съм много релевантна за мъжката аудитория.

Каква е разликата в това да си моден блогър тук и в Обединеното кралство?

- В Англия има много повече събития, на които се канят блогъри. Когато живях там и блогвах, работех в модната индустрия, което ми помагаше много за нови теми и съдържание на блога. В България е малко по-трудно, тъй като когато решиш да снимаш в някой магазин, те гледат странно.

Някак си тук блогърите не са възприети като медии, а не трябва да е така, защото един блогър може да има голямо влияние и много верни читатели.

Какви три важни модни съвета би дала на читателките на Az-jenata.bg?

Ще започна с това, че стилът е по-важен от модата. Ако знаеш какво ти отива и в какво изглеждаш добре се придържай към тези силуети и дрехи, независимо какво е на мода или каква е последната тенденция.

Вторият ми съвет е, че всяка жена трябва да инвестира в стилна малка черна рокля. Поне една.

Третият ми съвет към дамите е да слушат вътрешната си богиня, всяка от нас има такава, при някои тя е по-гръмогласна, а при други малко по-тиха и свита. Нека винаги да се допитваме до този глас, защото ние вътре в нас знаем какво ще ни направи щастливи и красиви.

Любимият ти цвят, вкус, място?

Обожавам черно. Мисля, че е най-стилният цвят.

За вкус, няма две мнение – богат, гладък шоколад.

Любимото ми място е на Созопол, на скалите, които гледат към островите с фара от задната част на полуострова. Много е успокояващо, романтично и тихо.

Какво си пожелаваш като блогър? А като жена?

Като блогър си пожелавам много интересни неща, които да ми се случват и да ме вдъхновяват.

Като жена си пожелавам щастие и любов все така да изпълват дома ни, ако не повече, то не по-малко. Леко прозаично, но много важно. :)

Коментирай
6 rate up comment 0 rate down comment
Petya ( преди 11 години )
Много благодаря! Надявам се да съм полезна и интересна :)Много хубав ден и прекрасна седмица на всички читатели :)Петяhttp://petpanda.wordpress.com/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар