Всичко за зодиите

Какво не знаем за китайския зодиак? (видео)

Той се различава от западния

27.10.2016г. / 10 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Когато наближи краят на годината се вълнуваме за това какво са ни подготвили звездите за предстоящата. Четем всякакви хороскопи, прогнози, дори поръчваме да ни бъде изготвена индивидуална годишна прогноза.

Наред с това, сме любопитни да разберем и какво ни очаква според китайския календар. Днес в рубриката ни „Всичко за зодиите“ споделяме кратко и забавно видео.

В него една чаровна дама на име ShaoLan Hsueh, която е предприемач и технолог, ще ви разкаже малко повече за китайските зодии. За разлика от западната астрология, която различава 12 месеца и е базирана на движенията на небесните тела, китайският зодиак е разделен на 12 години, които не се влияят от звездите.

Има много легенди за древния произход на този зодиак, но няма съмнение, че той също оказва влияние върху нашата личност и донякъде върху съдбата ни. При стартирането на видеото може да нагласите и субтитри на български език (от дясното падащо меню).

Също така на стопкадър може да разгледате внимателно кои животни се разбират добре, кои животни могат да имат хармонична любовна връзка.


<div class='embed-container'><iframe src='https://embed.ted.com/talks/shaolan_the_chinese_zodiac_explained' frameborder='0' allowfullscreen width="640" height="360"></iframe></div>

 

 

 

Коментирай