Всичко за зодиите

Китайски годишен хороскоп за годината на Петела

Предстои интересна и динамична година

28.01.2017г. / 12 04ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Според китайския календар, на 28 януари настъпва годината на Огнения петел. Ще бъде интересна и динамична година, с много положителни промени.

Какво ви очаква според китайския ви зодиакален знак, вижте в следващите редове.

Плъх (1924, 1972, 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020, 2032)

Петелът обещава на Мишката динамична година, наситена с много емоции, но и със заплетени казуси, за които трябва да намери подходящо решение. Не е желателно да предприема резки промени на динамичния си стереотип. Трябва да се труди със същия ритъм и да подрежда задачите по обичайния им начин. Новостите може да се окажат повече вредни и да принудят Мишката да даде „на заден ход“.

Истината е, че каквито и затруднения да застанат на пътя ѝ Мишката ще се справи и ще излезе като победител от всяка критична ситуация. Най-важното е да отделя достатъчно внимание на семейството и на любимите хора и да обмисля решенията си задълбочено и отговорно.

Възможностите за промяна на работа, жилище или географско положение трябва да се преценяват с оглед перспективния ефект, за да не се окаже, че сделката е била „кон за кокошка“.

Една от основните грижи ще е тази за здравето. Мишката трябва да заложи на превенцията, на оптимален режим за работа и почивка, на природосъобразен начин на живот и да положи достатъчно усилия за справяне с вредните навици. Трудностите ще се решават предимно с разум и чувство за хумор. Емоциите са лош съветник, така че трябва да се контролират съзнателно.

Що се отнася до любовта, преживяванията ще са противоречиви. Мишката трябва да е готова на някои компромиси за да запази и подобри отношенията си и на искреност, за да спечели сърцето на избраната личност.

Бик (1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021, 2033)

Свързани статии

Борбеният Бик ще трябва да впрегне целия си потенциал в годината на Петела. Ще се наложи да се справя със сложни задачи, да преодолява доста затруднения. Смисълът на трудностите ще е да се научи да реагира гъвкаво. Ще му е много по-лесно, ако овладее избухливия си характер, който създава дистанция между него и околните.

Както винаги Бикът ще излезе победител, защото той е силен знак, но най-голямата победа ще е над самия себе си. Не е изключено да се премести в друг град или държава. Това решение ще е не само успешно, но и приятно.

В професионален план ще отбележи напредък, а в личен план ще има възможност да оправи старите грешки и да изглади съществуващите отношения.

Здравето ще е стабилно. Що се отнася до любовта, не са изключени и неприятни изненади.

Тигър (1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022, 2034)

Тигърът ще има избор в годината на Петела. Ако прояви инициатива, ако търси нестандартни решения, ако мисли мащабно и преценява ефекта от действията си отговорно, то със сигурност ще напредне. Тигърът трябва да изпревари конкуренцията и да избягва конфликтите, да мисли бързо, да действа спокойно и да говори аргументирано.

Не бива да следва сляпо увлеченията си, а да преценява крайния ефект от всяка работа. Да разпределя времето си оптимално и да не навлиза в чужда територия.

Личните и семейни отношения ще са доста сложни. Възможно е да се прекъсне една връзка за сметка на зараждаща се нова, която така и да не се осъществи, което ще породи дълбок песимизъм. Любовта иска жертви, друг е въпросът доколко Тигърът е готов за тях.

Снимка: istock

Заек (1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023, 2035)

Заекът ще трябва да прави онова, което най-много умее, а именно да бърза. Годината ще е наситена със събития – противоречиви, често нелогични. Заекът ще трябва да се надбягва с времето, да взима бързи решения, да прояви максимална активност, за да напредне.

Ще има и по-спокойни периоди, естествено, но ще са кратки и редки. Заекът трябва да е и предпазлив, да комбинира логиката с интуицията, защото в обкръжението му има хора, които биха го подвели умишлено и биха злоупотребили с прословутата му доброта.

Петелът може да не помага на Заека, но няма и да му пречи. Стига да си поставя реални цели, Заекът ще ги постигне. Ще напредва бавно, но устойчиво. Ще успее да стабилизира позициите и да подобри значително социалния си статус.

Заекът си е привлекателен по природа и успехите в любовта ще са плод на обаянието, а не на активните му действия. Проблемът на несемейните Зайци е, че нямат никакво желание да встъпват в брак, а на семейните – че непрекъснато отстояват свободата си. В годината на Петела тези пориви може да създадат сериозни проблеми.

Спрямо финансите си Заекът трябва да е предпазлив, да избягва проявите на разточителност, да харчи с мярка, въздържайки се от необезпечени заеми и кредити.

 

Дракон (1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012, 2024, 2036)

Драконът ще получи добри резултати от дейностите, започнати в годината на Маймуната. Новите начинания ще завършват добре, ако са обезпечени с ресурси и не са свързани с рискови ходове. Драконът не трябва да разчита на късмета, защото може да претърпи сериозни финансови загуби и да преживее много тревоги и безсънни нощи.

В личен план ситуацията ще е спокойна, ако Драконът се научи да уважава чуждото мнение, да подхожда към действията си с по-висока доза самокритичност, повече търпение и по-малко егоизъм – универсална рецепта за щастлив любовен и семеен живот.

Динамичната среда ще изисква преоценка на личните ценности и принципи. Към сложните решения Драконът трябва да подхожда с повече разум и по-малко емоции, защото от грешните ходове ще страда не само той, но и хората, на които държи и без които животът му не би имал смисъл.

Що се отнася до здравето, то ситуацията е благоприятна, стига да избягва крайностите.

Змия (1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013, 2025, 2037)

За Змията ще е трудно да класифицира каква е била годината на Петела. Може би най-точно ще е, ако я нарече „година на промените“. Ще има незабравими преживявания, но и сериозни затруднения. Ще се справи със затрудненията, благодарение на неизчерпаемата си енергия и стабилния творчески потенциал.

Змията ще започне нов етап в живота си, който ще е свързан и с нови хора. Тя ще излъчва неустоим чар, обкръжението ѝ ще се разшири. Колко време ще ѝ трябва, за да реализира замислите си зависи изцяло от нейната активност.

Ще отделя много повече време за работа, отколкото за развлечения и най-вероятно времето за отдих няма да е свързано с пътешествия.

Змията ще има абсолютната възможност да разгърне талантите си, да напредне, да изглади конфликтите и да уреди личните отношения по подходящ начин.

Снимка: istock

Кон (1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014, 2026, 2038)

Родените в годината на Коня ще изненадат всички. Те буквално „ще надминат себе си“ в годината на Петела. Ще кипят от енергия, ще се раздават като за последно, ще работят и ще се забавляват с еднакъв ентусиазъм, който ще се окаже заразителен за хората от обичайното им обкръжение.

Конят ще преодолява проблемите „като на кушия“ – с висок скок и развяна грива! Постиженията ще са резултат не на късмет, а на целенасочени усилия. Стигайки до финалната права може да почувства умора, но за кратко.

Промените ще са свързани с личните отношения и с личните увлечения. Вероятно ще постави начало на връзка, която ще го направи щастлив или ще съумее да печели от хобито си, или пък ще намери решение на тежък семеен конфликт. Дори в много трудни ситуации Конят ще получава навременна помощ от близки приятели, включително такива, родени в годината на Петела. Успехите му ще радват не само него, но и близките му.

Коза (1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015, 2027, 2039)

Козата най-после ще постигне така желания мир със самата себе си. Ежедневието ѝ ще е свързано с много промени. Петелът ще ѝ осигури куп преживявания, впечатления, емоции, които пряко или косвено ще се отразят на характера и личностните ѝ качества.

Козата ще съумее да се отърси от някои свои недостатъци, които я дърпат назад. Няма да стане изведнъж и няма да е толкова лесно, колкото изглежда, но крайният резултат ще е убедителен.

Козата ще натрупа опит и ще намери начин да се възползва от него, ще стабилизира позициите и ще промени обществената нагласа към самата нея.

Ще се научи да разчита предимно на себе си, да поема отговорност и да не прехвърля проблемите „от болната глава на здравата“. Плановете на Козата ще са доста амбициозни, но силите ѝ ще са достатъчно, за да ги реализира. Ако ги съчетае с доза последователност и доза прагматичност, то резултатите ще надминат очакванията ѝ.

Най-спокойни и балансирани ще са личните и любовни отношения. За предпочитане е да заложи на съществуващите връзки и да не се хвърля в нови авантюри. Колкото и вълнуващи да изглеждат ще са кратки и безперспективни. Решението за създаване на семейство трябва да е плод на вътрешно убеждение, а не на спонтанен порив.

Маймуна (1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016, 2028, 2040)

Маймуната си е маймуна! Нея нищо не я плаши. Тя преодолява затрудненията с усмивка, а на моменти и с насмешка. Едва ли ще реагира по-различно и в годината на Петела.

Маймуната е ловка, съобразителна и обича „да си играе с огъня“, но може би именно по тази причина Петелът ще е благосклонен към нея.

Та нали трудностите са за това – да се справяш с тях. Дотук с шегите, защото предстоящата година наистина ще е наситена с много събития, при това противоречиви.

Промяна на работата, може би с по-нископлатена. Но пък ще се окаже по-интересна. Раздяла с любим човек. Но пък и запознанство с много нови хора. Промяна на квартирата. Може би с по-малка, но пък в по-хубав квартал.

Нещо като гердан от бели и черни мъниста, нещо като синусоида, нещо като танго (две напред – едно назад)... но Маймуната не е от страхливите, тя е душа оптимистична. Умее да се радва на дребните удоволствия, бързо забравя проблемите и докато се усети ще настъпи Свети Валентин 2018-а, когато Маймуната отново ще си каже: беше една прекрасна година!!!

Петел (1921, 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017, 2029, 2041)

Как ще се чувства Петелът в своята си година ли? То е ясно, че в „свои води“. Творческият му потенциал ще е във възход и Петелът непрекъснато ще генерира печеливши идеи.

Година, изпълнена с емоции и страсти, в които трябва да се потопи пълноценно и изцяло, за да получи очакваните резултати. На първо място ще са професионалните успехи. Родените в годината на Петела ще напреднат стремително и в доста случаи неочаквано.

Ще повишат материалния си статус, ще реализират дори най-смелите си хрумвания. Положителен фактор е, че ежедневната динамика изобщо няма да въздейства върху психиката на Петела и няма да породи свръхнапрежение.

Личните отношения може да са леко конфликтни, но за обвързаните до раздяла няма да се стигне. Що се отнася до необвързаните, ангажирани с работа, те едва ли ще започнат сериозна връзка.

За Петела е важно да знае, че не бива да рискува и да се вкарва в каквито и да било авантюри, които може да са фатални.

Снимка: istock

Куче (1922, 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018, 2030, 2042)

Мотото на Кучето в годината на Петела трябва да е „търпение“. Само това ще му е нужно, за да се ориентира в обстановката и да се справи с всички затруднения, които ще му се стоварят на главата още с „първите кукуригания“ на Петела.

Кучето ще постигне много, но невинаги в рамките на предварителните си очаквания като време и ефект. Запазването на достигнатото ниво ще се окаже по-важно от регистрирането на нов напредък.

Кучето трябва да приеме изникващите проблеми като естествена проверка на личната му издръжливост. То не само трябва да преодолее трудностите, то трябва да направи нещо много по-сложно, да оправдае заложените спрямо него очаквания и да докаже, че може много повече. Тъй като Кучето е изключително верен приятел, то те ще му отвърнат със същото и то ще получава помощ във всяка критична ситуация.

Финансовите постъпления ще са редовни, но не повече от предполагаемите. Семейните представители на този знак ще изгладят противоречията, осигурявайки си постоянни доходи. Що се отнася до несемейните, то те най-вероятно ще поставят началото на нова връзка с по-възрастен партньор.

Глиган (1923, 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019, 2031, 2043)

Свинята не обича да бърза, но в годината на Петела ще ѝ се наложи. Трябва да е по-инициативна, да реагира гъвкаво на предизвикателствата и да се възползва от тях. Направи ли го, ще си осигури високи доходи, ще стабилизира финансите си.

Някои постижения на Свинята може да останат незабелязани или недостатъчно популярни и това да предизвика съмнения в собствените ѝ възможности. В такъв момент трябва да се замисли дали тези постижения ѝ носят доходи. И ако отговорът е положителен, то да заложи на парите, а не на славата.

Свързани статии

Годината ще е наситена със събития, които ще са извън контрола на Свинята. За Свинята е важно не да се „спасява“, а да адаптира плановете си към обективната реалност. Това е печелившата тактика, която ще се окаже изключително резултатна.

Да систематизира целите си, да не се вторачва в дреболии и да не разпилява силите си. Следва ли тези правила, Свинята няма да има никакви проблеми нито в социален, нито в професионален, нито във финансов, нито в личен план. Романтичните отношения може да са леко нестабилни, но пък ще са вълнуващи.

Вашият хороскоп е изготвен от Петя Георгиева.

Коментирай
Свободно време