Всичко за зодиите

Какво е детето от зодия Риби?

Талантливо, но чувствително

31.03.2017г. / 15 01ч.
Михаела Лазарова
Снимка: istock

Снимка: istock

Детето родено под знака на зодия Риби е чувствително и нежно. Подходът му към неговите връстници е такъв, че никога не би наранило някой от тях умишлено. Друго характерно за малките представители на зодията е това, че имат голямо въображение и са интуитивни.

От малки проявяват мъдрост, бързо се учат и са големи мечтатели. Лесно се социализират, но страдат, когато са изолирани. Ако в средата, в която растат има насилие, шансът и те да проявяват агресия е много голям.

Децата Риби често могат да бъдат обсебени от емоцията за сметка на здравия разум. Когато избирате занимание за тях, не пропускайте рисуването, хоби комплектите, фотографията. Тези активности могат да ги забавляват с часове.

Спортни активности, подходящи за Рибите са футбол, каране на кънки, танци. Като воден знак, те биха се чувствали чудесно и в часове по плуване. Малките представители на зодията имат много таланти, затова помислете за театрална школа, балет, пеене.

Когато искате да се почувстват удовлетворени и доволни от съвместно занимание, да прекарате хубаво време заедно, може да ги направите част от приготвянето на трапезата, да печете сладкиши заедно.

Тъй като са много чувствителни, на тях им трябват точни и ясни правила, за да се чувстват сигурни. Определете си семейни правила, които да следват, бъдете твърди за прилагането им, за да запазите авторитета си пред тях. Това не значи да сте педанти, просто им покажете, че правилата важат за цялото семейство, а не само за тях.

Свързани статии

Много е важно да изградите добра комуникация с тях. Да ги съветвате, да им казвате кое е добро и кое не. Рибите като знак са прекалено доверчиви. Ето защо е добре да ги научите до каква степен трябва да се доверяват, да им дадете някои основни правила за комуникация с другите хора.

Когато сбъркат е много важно да не ги карате да изпитват срам. Действайте поучително, възпитателно, но не и така, че да подбивате самочувствието им, защото това силно и негативно рефлектира през най-деликатните им години, а именно – пубертета.

Коментирай
Притчи, мъдрости, цитати