Всичко за зодиите

5-те най-лоши навика на всяка зодия

Какви мрачни черти крият различните характери според зодиакалния знак

12.12.2022г. / 13 05ч.
Илияна Николова
Снимка: istock

Снимка: istock

Всяка зодия си има свои тъмни страни. Импулсивност, необмислени думи, прекъсване и желание за надмощие над другите са само част от лошите черти на различните зодии. За да работим по усъвършенстването си е добре първо да опознаем всяка наша лоша черта и да я променим. Така ще общуваме по-лесно и здравословно с останалите.

Кои са 5-те най-лоши черти на всяка зодия?

Овен

Ругаене: Овните могат да ругаят и псуват винаги, дори когато не се налага. Това е част от личността им. Те са много експресивни и комуникацията с премереност и такт често им убягва. За тях това не е никакъв проблем. Би могло да е за околните.

Действат без да мислят: Овните са импулсивни натури. Затова често реагират преди да са обмислили ситуацията. След това често съжаляват както за действията, така и за думите си.

Прекъсват: Овенът има особен талант да се изказва, когато друг говори. Някак винаги им идва нещо наум, когато друг говори в момента. Чувстват се длъжни да изкажат каквото имат да казват и това дразни околните.

Мятат косата си: Повечето Овни имат природно красиви коси. Те го знаят и обичат да го подчертават. Често мятането и пипането на косата се превръща в нещо като нервен тик за тях.

Пият прекалено много кафе: Няма нищо лошо в кафето, стига да е в малки количества. Овните като огнени натури обожават кафето, а то ги разпалва още повече. Овни, щадете повече здравето си.

Телец

Казват „не“ моментално: Лоша черта в характера на Телците е, че често отричат всичко и всички преди да са помислили.

Хвърлят много пари за пазар: Разточителството на Телците е една от най-честите причини за проблеми във връзките им.

Страхуват се от промените: Телецът обича домашния уют и сигурността. Не обича никакви промени вкъщи, размествания и нови цветове. Харесва комфортната си зона на работа и не се стреми към нови изяви. Това му пречи в много отношения.

Понякога са много сурови: Телците често изглеждат сякаш нямат сърце. Това, разбира се, не е вярно, но трудно показват емоциите си. Тази черта от характера се тълкува като лоша от много хора.

Малка черна рокля според зодията (галерия)

Скърцат със зъби: Един вреден, но несъзнателен навик показва тяхната нервност и несигурност в много случаи. Това е скърцането със зъби и стискането на челюстта.

Близнаци

Клюкарстват: Близнаците са царе на клюките, но винаги намират начин да го направят сякаш изобщо, ама изобщо не са клюкари. Винаги обаче имат добра и интересна история за своите близки, приятели, колеги и намират начин да я вметнат в друг разговор.

Вманиачено гледат телефона си: Близнаците бързо се отегчават, затова имат нужда постоянно да гледат какво правят другите в социалните мрежи.

Разсеяни са: Всички се разсейват, но Близнаците най-вече. Обърнете внимание – опитайте да им разкажете нещо, свързано с вас. Ще забележите, че Близнакът веднага започва да гледа встрани и да блуждае. Ако разговорът не го засяга пряко, изобщо не се интересува от него. Това кара хората да се отдръпват.

Лесно се отегчават: Споменахме тяхната бърза загуба на интерес към всичко. Често това им пречи в социалния и интимния живот.

Разпилени са: Някои хора смятат разхвърляността за недостатък, други се радват на този свой навик да трупат разни вещи където им падне. Често и работните места на Близнаците са разхвърляни. Не се притеснявайте, Близнаци, според редица изследвания това е белег на креативност.

Свободно време