Вдъхнови се с Константина Живова

Когато любовта е Завинаги

Константина Живова с нова вълнуваща рубрика в Az-jenata.bg

08.07.2016г. / 14 50ч.
Аз жената
Снимка: личен архив

Снимка: личен архив

Скъпи читатели, Az-jenata.bg стартира нова рубрика – „Вдъхнови се с Константина Живова“. Радваме се да споделим и първите редове от Ина, както я наричаме, които са откъс от нейния роман „Завинаги“.

„Всеки има своите емоционални моменти, когато става дума за любов. Жените обичаме да се вдъхновяваме и непрестанно търсим любовта във всичките ѝ нюанси. С тези думи се надявам, че ще докосна сърцата ви!“Константина Живова

ЗАВИНАГИ

Няма правилно решение, няма разум, който да ти покаже правилния път. Сърцето никога не бърка, но от него най-много боли. Сърцето е просто орган, без който не можем да живеем. То не чувства. То не изпитва емоция.

Емоцията и всички тези трепети се крият някъде дълбоко в самите нас. Като охлюв тя искаше да се свие в своята черупка и да изчезне. И се страхуваше, и беше уплашена от съдбата, от бъдещето, от самотата, която чувстваше. Имаше всичко, а всъщност нямаше нищо. Бурите в сърцето ѝ не спираха да бушуват, а тя нямаше сили и не знаеше как да се пребори с тях.

Да се пребори с тази любов, която я връхлетя като буря. Казват, че птичката веднъж каца на рамото. Ето от това се страхуваше. Никога досега Катерина не бе усещала така разтърсващо любовта. Всички спомени и емоции, които бе изпитала през годините, бяха различни. Силата на тази тръпка беше друга, беше единствена, беше завинаги.

* * *

Когато момиче се отдаде на един мъж за първи път, тя отдава сърцето си. Първата любов никога не се забравя. Тя остава в спомените завинаги. Кара те да се чувстваш различно, да усетиш нови, непознати емоции, кара те да почувстваш пеперудите в корема, за които всички големи говорят.

И когато го срещнеш и осъзнаеш, че той е този, който ще ти покаже емоцията на споделеност, страст, любов и топлина, тогава започваш да живееш. Но когато го загубиш точно в момента, в който току-що си се докоснал до приказното, болката оставя травма за цял живот. Има момичета, които не го преживяват тежко.

Има такива, които страдат няколко месеца и им минава. Има такива, които забравят тръпката, но има и такива, които го помнят вечно, такива, при които любовта и мъката остават непреживени.

* * *

В главата на една влюбена жена очакванията за споделеност са винаги много големи. Жените, които обичат страстно, очакват да им се отвърне със същото. Любовта, която търси силната жена, може да ѝ се даде само от силен мъж. Тя е чувство на пълно откриване и приемане на друг човек.

Тук може да прочетете едно вълнуващо интервю с чаровната Константина Живова.

Коментирай